Italiensk - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
Århus Universitet
By København, Aarhus
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Århus Universitet
Italiensk

Italiensk er et studie, hvor du kombinerer undervisning i sproget italiensk med tekster om Italiens kultur, samfundsforhold, politiske forhold, litteratur, film og meget mere. Du bruger en del tid på at mestre det italiensk i skrift som i tale. Du kommer til at læse alt litteratur på italiensk og se italienske film om forskellige fagområder.


Italien er verdens 8.-største økonomi og har en fascinerende historie bag sig. Her stammer store tænkere som Machiavelli, da Vinci og Dante fra og Italien var også landet, hvor renæssancen først fik sit gennembrud. Det er dog ikke kun gode ting der forbindes med Italien. Landet er også hjemsted for den berygtede italienske mafia og en del korruption. Studiet italiensk sætter dig ind i Italiens sprog, historie og kultur og du vil udvikle dine evner til at analysere, argumentere og formidle på italiensk.

Selvom du skal lære om Italiens kultur, historie og de aktuelle samfundsforhold vil du stadig skulle fokusere på sprogets opbygning og udvikling, samt kunne tale, skrive og forstå italiensk. Du lærer at forholde dig selvstændigt og kritisk til enhver tænkelig problemstilling, der har med Italien at gøre.

Du behøver ikke have kendskab til italiensk før du påbegynder studiet, som ellers er tilfældet ved mange andre sprogstudier. Du kan tage propædeutik, der er et forberedende kursus, der ligger forskudt i forhold til studiet. Kurset varer 1. semester.

Selve studiemiljøet er meget tæt og alle kender alle. Både elever og undervisere. Undervisningen foregår nemlig på små hold, hvor du en gang imellem vil skulle holde mindre oplæg for klassen. Så studiet italiensk er kendetegnet ved få, men engagerede deltagere.

Stort set alle på studiet vælger at tage på studieophold i Italien. Det organiseres ofte på de to første år af studiet, og rejserne kan både foregå fælles, eller individuelt.


Når du har færdiggjort din bacheloruddannelse kan du vælge at læse videre på kandidaten, som du kan læse både i København eller Århus. Du kan også vælge at finde en italiensk virksomhed at arbejde for.


Jobmuligheder

Du kan vælge at arbejde i rejsebranchen, da der er en del rejser der går til Italien. Ellers kan du blive eksportmedarbejder, kulturformidler og oversætter for forskellige firmaer eller underviser på et gymnasie eller aftenskole. Sidst men ikke mindst kan du læse videre og blive forsker.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Historie B eller Idéhistorie B eller Samtidshistorie B, Italiensk A (Niveauet kan også opnås ved propædeutisk undervisning i tilknytning til bacheloruddannelsen)Relaterede studenterjobs

Du kan evt. arbejde på en italiensk restaurant, så du kan få øvet sproget, så længe den ejes af en italiener.