Informationsvidenskab

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Aarhus SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Århus Universitet
By Aarhus
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Århus Universitet
Informationsvidenskab

Hvis du er interesseret i hvordan ny teknologi påvirker samfundet, tror på kunstig intelligens og tænker på om netværksdannelse, kompetencer og videndeling kun er buzzwords, eller om der faktisk er noget om snakken, så er informationsvidenskab muligvis et studie for dig. Her kommer du bag alle disse begreber og ser på konsekvensen af den stigende udbredelse af teknologi i samfundet.

Du vil i studiet komme til at arbejde med, hvordan mennesker konkret bruger teknologien på arbejdspladser, derhjemme eller i forbindelse med kunstneriske eller kulturelle oplevelser. Du vil med den ballast studiet giver dig komme til at deltage aktivt og kritisk i udviklingen af ny informationsteknologi og du vil komme rundt om spørgsmål som, hvordan videnssamfundet er opstået, og hvordan man designer brugervenlige it-systemer. Selve studiet gør dig i stand til at bygge broer imellem mennesker og teknologi. For at kunne gøre dette må du kende til begge sider


Informationsvidenskab er derved et tværfagligt studium. Det betyder at der er så forskellige fag som kommunikationsteori, organisationsteori, historie- og samfundsforskning, naturvidenskab, design og forskellige datalogiske fagområder. Udover dette vil du også skulle opnå et kendskab til teknologiens historie fra stenalderen og frem til idag og se på interaktionen mellem mennesket og maskinen ud fra kognitions- og perceptionsteorier.

Til slut vil du også opnå kompetencer i mediebehandling, design og programmering. Her lærer du at beskrive, analysere og konstruere computerbaserede informationssystemer. Du fokuserer dog på de sammenhænge de digitale medier indgår i, og ikke det tekniske bag, som datamatikere gør. Der er tæt kontakt mellem de studerende på faget, der har eget IT-rum og et studiekøkken, hvor der kan laves kaffe, som kan nydes i det hyggelige sofahjørne.


Jobmuligheder

Teknologi- og organisationskonsulent, usability specialist, it-projektleder, designer af multimediesystemer, informations- og kommunikationsmedarbejder, organisations- og proceskonsulent, iværksætter, leder.