Idræt - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Aalborg Universitet
Syddansk Universitet Odense
Københavns Universitet
Århus Universitet
By København, Aarhus, Odense, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Syddansk Universitet Odense
Københavns Universitet
Århus Universitet
Idræt

Idræt er et spændende studie, hvor du har mulighed for at beskæftige dig med alle former for idrætsgrene. Idræt er som navnet antyder en praktisk orienteret uddannelse, hvor du får sved på panden og aktivt indgår i undervisningen. Men Idræt er også en videnskabelig uddannelse, hvor biologiske, humanistiske og samfundsvidenskabelige elementer er tilstede. Det biologiske aspekt er læren om den menneskelige fysiologi og om ernæringen i den mad vi spiser. Maden som vi indtager påvirker vores krop under fysisk udfoldelse og har stor betydning for vores sundhed, så det er vigtigt med det rette indtag især for atleter, der vil præsterer deres bedste. Humanistiske og samfundsvidenskabelige fag er f.eks. idrættens historie og placering i vores samfund. I løbet af de 3 år som uddannelsen varer skal du som minimum bruge et ½ år på valgfrie fag uden for Idrætsstudiet - det kan være på et andet fakultet eller via et studieophold i udlandet.


Uddannelsesprofilen kan formes så du kan komme til at undervise i idræts- og sundhedssektoren, både i offentligt som privat regi. Der er gode muligheder for at sammensætte en personlig uddannelse, og du kommer til at prøve kræfter med projektarbejde og kurser inden for fitness, gymnastik, svømning, atletik og alle former for boldspil, samt en masse andre spændende idrætsgrene. Så udover at du får mulighed for at dyrke idræt på et helt praktisk plan, så har uddannelsen også det aspekt at du lærer om den menneskelige krop - især med henblik på sundhed, fysiologi, fysisk præstation og selve videnskaben bag idræt som disciplin.


En uddannelse i Idræt sætter kroppen i centrum både fra en teoretisk vinkel, men også rent praktisk i en række idrætsdiscipliner. De teoretiske discipliner skal danne et fornuftigt grundlag for forståelsen af kroppens funktioner, samt samspillet med fysisk aktivitet og fysiologiske reaktioner i kroppen.


Fagene omhandler blandt andre fysiologi, biomekanik, historie, psykologi, anatomi og kropskultur. De praktiske discipliner dækker blandt andre vandaktiviteter, boldspil, grundtræning & fitness.


Relaterede studenterjobs

Arbejd i et fitness center som træner eller bliv fodboldtræner i den lokale klub.