IT-Supporter i Forsvaret

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Aalborg Lønnet praktik Forsvarets uddannelser 3 år Teknisk skole Forsvarskommandoen
By Aalborg
Offentlig støtte Lønnet praktik
Uddannelseskategori Forsvarets uddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Teknisk skole
Uddannelsesinstitution Forsvarskommandoen
IT-Supporter i Forsvaret

Det tekniske udstyr er noget af det vigtigste i Forsvaret i dag. Der kan næsten ikke affyres et enkelt missil uden at det har været planlagt igennem en computer, eller at dens koordinater styres af en GPS.


Derfor er der brug for IT-supportere der kan vedligeholde det tekniske udstyr.


Uddannelsen til IT-Supporter i Søværnet forudsætter at du i forvejen har gennemført, eller gennemfører grunduddannelsen i teknologi og kommunikation på Teknisk skole.


Skal du være IT-supporter i Søværnet, så består den videre uddannelse af en 4 måneders basisuddannelse, 4 måneders uddannelse indenfor kampinformation, eller 5 måneders uddannelse indenfor kommunikation. Herefter følger 14 måneders praktik, hvor du på et af Søværnets skibe, omsætter din viden til praksis og arbejder med datasystemer, netbaserede operationer osv. Til slut er der 3 måneders teori inden du skal aflægge din svendeprøve.


Som færdig IT-Supporter i Søværnet skal du opbygge, konfigurere og vedligeholde Forsvarets PC'er, servere og netværk. Derudover skal du vejlede, instruere og supporte Forsvarets brugere i hardware og software.


Du kan blive udsendt efter endt uddannelse. Normalt er det dog sejladser til Grønland og Færøerne, der holder dig væk hjemmefra i længere perioder.


Hvis du gerne vil blive i landet i stedet for at rejse ud en gang imellem, så kan du også bruge uddannelsen i det private erhvervsliv.Jobmuligheder

IT-Supporter i Søværnet, IT-Supporter.Specielle adgangskrav

Grundforløbet i teknologi og kommunikation samt fysiske, skriftlige og personlige tests og vurderinger ved Forsvaret.Ansøgningsfrister

Se venligst: Forsvarets Uddannelsers website