Fysik - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde SU berettiget Bacheloruddannelser Gymnasiel Københavns Universitet
Syddansk Universitet Odense
Aalborg Universitet
Århus Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
By København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Syddansk Universitet Odense
Aalborg Universitet
Århus Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
Fysik

Fysik handler om at finde årsag- og effekt sammenhænge i naturen for dermed at kunne fastsætte nogle almengyldige love. Men fysik er også for den nysgerrige studerende, der ønsker at udforske naturen og alle de processer og teknologier, der præger vores hverdag.


Som fysiker vil du komme til at arbejde med naturvidenskabelige teorier i praksis - gennem forsøg at beskrive hvordan tingenes orden hænger sammen, eller afprøve nye teorier for at akkumulere ny viden på forskellige naturvidenskabelige områder. Fysik er på mange måder udgangspunktet for udvikling af ny teknologi i vores samfund, så du er med til at præge den nyeste udvikling og forskning.


Fysik er et naturvidenskabelige fag for dig som er fascineret af naturen og de matematiske teorier, der kan forklare f.eks. tyngekraften og relativitetsteorien. Fysik er et studie, der især vil tiltale dig, hvis du har en forkærlighed for discipliner som matematik, kemi og biologi - da disse discipliner tit er støttefag i dit arbejde som fysiker. Du skal også være lidt af en laboratorierotte, da en del af undervisningen kræver at du omsætter fysikkens teorier til praktiske eksperimenter for at teste deres gyldighed.


Matematik er nok dit væsentligste hjælpefag, da mange af de problemstillinger og teorier som findes i fysikkens forunderlige univers er formuleret i matematiske formler og modeller. Fysik er også et studie med brede anvendelsesmuligheder. Du kan senere arbejde med udvikling af elektroniske produkter som computere, mobiltelefoner, trådløse netværk og lign - eller du kan forske i kernekraft og dens anvendelsesmuligheder.


Se nedenfor hvad en fysiker er:Jobmuligheder

Du kan blive underviser i fysik eller du kan finde beskæftigelse på hospitaler, højteknologiske produktionsvirksomheder, telekommunikationssektoren, kraftværker og kemiske virksomheder. Desuden kan fysisk viden og metodekendskab bruges i finanssektoren og i bioteknologiske virksomheder.Specielle adgangskrav

Dansk: A, Engelsk: B, Matematik: A, (Fysik: A + Kemi: B) eller (Fysik: B + Kemi: A).