Frømand (Kongsøre)

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark Lønnet praktik Forsvarets uddannelser 1 år Folkeskole Forsvarskommandoen
By Hele Danmark
Offentlig støtte Lønnet praktik
Uddannelseskategori Forsvarets uddannelser
Varighed 1 år
Adgangskrav Folkeskole
Uddannelsesinstitution Forsvarskommandoen
Frømand (Kongsøre)

Som frømand i Frømandskorpset er du en del af søværnets specialoperationsstyrke. Denne styrke kan med kort varsel blive indsat i operationer, hvor konventionelle styrke af forskellige grunde ikke kan anvendes.

Din uddannelse som frømand ruster dig specielt til at udføre opklarings- og kampopgaver i maritimprægede operationer. Frømænd indsættes ofte som de første på internationale missioner i ukendte områder. Her arbejder de med trusselsvurderinger, rekognoscering, personbeskyttelse o.l.

Uddannelsen
Du starter på et grundskolemodul, der vil give dig en generel indføring og erfaring i at gøre tjeneste i søværnet med fag som navigation og skibslære. Grundskolemodulet foregår i Frederikshavn. Bagefter skal du på elevmodulet i Kongsøre, hvor du vil møde fag som kampsvømning, skydning, dykning, coaching samt faldskærmsudspring.

Herefter intensiveres uddannelsen yderligere og suppleres med træning i entring af huse og skibe, sprængning, taktisk skydning, dykning m.v. Når selve uddannelsen er fuldendt indgår du i Frømandskorpset, hvor du får din faglige specialisering sideløbende med din operative tjeneste som frømand. Under uddannelsen får du erhvervsdykkercertifikat samt en sprægningsuddannelse.Udsendelse
Man må som uddannet frømand forvente at blive udsendt hyppigt idet uddannelsen er målrettet til at gøre eleven klar til indsættelse i fremmede og ekstreme forhold.


Jobmuligheder

Frømand, dykker, livvagt/personlig sikkerhed, konsulent, coach, sikkerhedsrådgiver.Specielle adgangskrav

Adgangskrav  • Du er mindst 21 år ved uddannelsens start i januar 2016. Ansøgere under 31 år foretrækkes.

  • Du har folkeskolens 9. klasses afgangsprøve med minimum karakteren 02 (6) i fagene dansk, engelsk og matematik.

  • Du skal være dansk statsborger. Læs mere om statsborgerskab.  


Synskrav  • Fuldt syn uden korrektion. Der kan dispenseres for refraktionskorrigerende behandling af typen LASEK og PRK godkendes (LASIK forventes også at kunne godkendes).

  • Du bruger ikke briller og/eller kontaktlinser. Din synsstyrke er minimum 6/6 - hvert øje for sig og med begge øjne samtidig.

  • Du har normal farvesans og kan bestå Ischiaras farvetest.  


OBS! Synskrav forventes ændret til maksimum 6/9 på ét øje hvis 6/6 på andet øje. Samt minimum 6/6 på begge øjne samtidig.   • Velholdte tænder

  • Kan sikkerhedsgodkendes til ”yderst hemmelig"

  • Kan erhverve kørekort (må ikke være fradømt kørekort på mødetidspunktet)

  • Kan bestå optagelsesprøven