Forhistorisk Arkæologi - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
Århus Universitet
By København, Aarhus
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Århus Universitet
Forhistorisk Arkæologi

Som arkæolog er du med at studere vores fortid ud fra de materielle ting som du finder og afdækker i dit praktiske feltarbejde. Lidt forenklet kan man sige at Arkæologi er som dykke ned i en svunden tid, der byder på prægtige bygningsværker som Pyramiderne i Egypten, De hængende haver i Babylon, Kolossen på Rhodos, men også mere jordnære ting som udgravninger i forbindelse med stenalderlandsbyer.


Senest er der under metrobyggeriet i København fundet mange nye og spændende fund, som giver Danmark en helt ny historie. Så hvis du vil have chancen for at ændre historiens gang med nye fund, så skal du kaste dig over Forhistorisk Arkæologi.


Det giver os en bedre forståelse af hvor vi kommer fra, når gamle velbevarede fund graves frem og afslører forhistorien for os. Nogle gange må vi ændre hele vores opfattelse af hvordan livet var dengang. Der er eksempelvis fundet avanceret udstyr i det græske øhav, der kan dateres tilbage til år 150 f.kr. og som ikke så sin lige de næste 1000 år!


De ting, du som arkæolog er med til at afdække, er resultater af menneskets liv og virke på et bestemt tidspunkt i verdenshistorien, og ud fra et indgående studie kan du bedre forstå deres kultur og handlemåder.
På studiet Forhistorisk Arkæologi beskæftiger du dig primært med Europa, Middelhavsområdet, Nordatlanten og Afrika.


Jobmuligheder

Underviser, kulturmedarbejder, kustode, museumsmedarbejder.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Historie B eller Idéhistorie B eller Samtidshistorie B.