Folkesundhedsvidenskab - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
By København, Aarhus, Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Folkesundhedsvidenskab

Vi lever i en tid med fokus på sundhed og det mad vi spiser og der selvom der er flere og flere der dyrker fitness, så er der også flere og flere der lever usundt og vi har erfaret at der er kommet en fedmeepidemi ind over landet.


Der er også kommet meget fokus på økologi og der er mange mennesker der sværger til paleomad og stenalderbrød. Samtidig er der også en modstand mod disse trends fra folk der mener at det er fis i en hornlygte.


En teori mange mennesker lever efter er: Så længe det ikke er bevist, så er det ikke sandt. Det er her du kan gøre en forskel og finde sandheden, bevise den og fremlægge den, så befolkningen bliver oplyst om deres sundhed. Derefter er det op til dem selv om de så vil gøre noget ved det.


Folkesundhedsvidenskab er er uddannelsen, hvor du kommer til at beskæftige dig med sundhed på et overordnet plan. Perspektivet i studiet er, at du skal tage stilling til hele befolkningens sundhedstilstand igennem de institutioner (hospitaler, klinikker, socialvæsen og lign.) der findes i vores samfund, samt den gældende lovgivning (moralske og etiske aspekter) på området.


Studieelementerne på bacheloruddannelsen indeholder folkesundhedsvidenskabelige teorier og de metoder som du skal bruge for at løse problemstillinger i forbindelse med en befolknings sundhedstilstand f.eks. i forhold til fedme- og overvægtsproblemer, rygepolitikker på offentlige steder, alkoholpolitik i forhold til unge mennesker og meget mere. Du vil få undervisning i mange fagområder f.eks. Sundhed og levekår i Danmark, Økonomi, Statistik, Epidemiologiske metoder, Sociologi. Etik og Videnskabsteori og andre spændende fag.


Der er hele tiden behov for at finde løsninger på vores livsstil og levemåde, da vi må tilpasse den efter samfundsudviklingen. Og netop denne udviklings indflydelse på folkesundheden spiller en stor rolle som det bliver din opgave at finde frem til.


Jobmuligheder

En bachelorgrad i Folkesundhedsvidenskab giver ikke en entydig jobprofil, derfor vælger de fleste studerende at supplere med en kandidatgrad.Specielle adgangskrav

Matematik A, Fysik B, Kemi B.Relaterede studenterjobs

Du kan tage arbejde i et fitnesscenter, da det vil være et godt udgangspunkt til en bacheloropgave senere hen.