Filmuddannelsen

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Kunstuddannelser 4 år Gymnasiel Den Danske Filmskole
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kunstuddannelser
Varighed 4 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Den Danske Filmskole
Filmuddannelsen

På Den Danske Filmskole kan du uddanne dig til at blive fortrolig med forskellige former for film, klipning og redigering. Det er en 4-årig uddannelse, der kvalificerer sine elever til professionelt at producere spillefilm, kortfilm, dokumentarfilm og tv-fiktion.


Der undervises blandt andet i fiktion, hvor du arbejder med en personlig fortælling, som du gerne vil dele med verden. Udviklingen af den personlige fortælling udføres i samarbejde med nogle af de andre uddannelser, så man skaber et helhedsprodukt for flere elever på hele skolen. Det er blandt andet manuskriptforfatteruddannelsen, produceruddannelsen, Fotograf-, Lyd-, og Klippeuddannelsen.


Filmuddannelsen har 5 faglinjer: filminstruktør, filmproducer, filmfotograf, filmklipper og filmtonemester. Hver faglinje optager 6 elever hvert andet år.


Filminstruktør er nok den mest kendte og eftertragtede af linjerne, da det er filminstruktøren man, som publikum, husker og anerkender mest for arbejdet på en film. Men de andre linjer er efterhånden blevet ligeså populære, da deres arbejde nu også hyldes i Hollywood til den årlige Oscaruddeling.


Mange elever på filmuddannelsen har, før de kommer ind på skolen, typisk arbejdet med film eller andre kunstudtryk og igennem optagelsesproceduren vist, at de besidder talent for at lave film og samtidig evner at samarbejde.


På filmlinjerne beskæftiger vi os mest med den fiktive dramatiske filmfortælling, men arbejder også med både dokumentar- og animationsproduktioner.


De fem faglinjer på filmuddannelsen udgør en enhed - et filmhold, som sammen producerer en række fiktionsfilm af forskellig varighed.