Ernæring og sundhed

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark SU berettiget Professionsbachelorer 4 år Gymnasiel VIA University College
University College Syd
/HeleDanmark/byguidested
Professionshøjskolen Metropol
By Hele Danmark
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Professionsbachelorer
Varighed 4 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution VIA University College
University College Syd
/HeleDanmark/byguidested
Professionshøjskolen Metropol
Ernæring og sundhed

Ernæring og sundhed er en uddannelse, der sætter dig ind i ernæringsrigtig kost og den betydning den rette kost har for mennesker.


Nogle af de områder du kommer til at modtage undervisning om de første halvandet år er alt fra ledelse og sundhedsfremme til kost, fysisk aktivitet og forebyggelse.


Du lærer en masse om fødevarer, hygiejne, produktion og forbrug, så du kan rådgive om de enkelte elementer i en fødevareproduktion eller som kostvejleder eller ernæringsekspert.


Under uddannelsen lærer du hvor stor forskellen er på en person med god og dårlig livsstil og hvor stor en forskel det gør for at ændre på kostvanerne, samt indpasse motion i dagligdagen.


Efter de første 1½ år af grunduddannelsen kan du vælge en specialedel på enten: Sundhedsfremme, forebyggelse og formidling, Ledelse - fødevarer og service eller Klinisk diætetik.


Derudover er der en praktikperiode på uddannelsen, så du kommer ud og prøver hvordan du kan bruge det du har lært.


Uddannelsen afsluttes med et bachelorprojekt. Der er desuden en ekstern prøve, hvor du skal forsvare dit projekt mundtligt.


Når du har endt uddannelse kan du forvente, at skulle arbejde som f.eks. kostvejleder i social -og sundhedssektoren, som rådgiver på hospitaler, plejehjem o.l. eller i private virksomheder som kvalitetskontrollør.Jobmuligheder

Ernærings- og husholdningsøkonom, Klinisk diætist, Økonoma og Sikkerheds- og kvalitetsmedarbejder.Specielle adgangskrav

-Studentereksamen (stx), højere forberedelseseksamen (hf), højere teknisk eksamen (htx), højere handelseksamen (hhx) eller eux -Særligt hf- forløb for fremmedsprogede (GIF) -En af følgende erhvervsuddannelser: bager (trin 2), detailslagter med specialer, ernæringsassistent (trin 2), gastronom (med specialer), industrislagter (med specialer), konditor (trin 2), tjener (trin 2), social- og sundhedsuddannelsen (trin 2). Specifikke adgangskrav: Engelsk C og kemi C eller bioteknologi A samt enten matematik C, biologi C eller samfundsfag C. Alle fag skal være bestået.Relaterede studenterjobs

Medhjælper i social- og sundhedssektoren eller i køkkener o.l. f.eks. på plejehjem, hospitaler m.v.