Ernæring/Kostvejledning

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark Ingen SU eller løn Højskolekurser Ingen Livsstilshøjskolen Gudum
By Hele Danmark
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Højskolekurser
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Livsstilshøjskolen Gudum
Ernæring/Kostvejledning

I faget ernæring og kostvejledning arbejdes der med mad og sundhed i et bredt perspektiv.


Via ernæringsundervisningen er målet, at du får en grundlæggende viden om madens sammensætning og dens indvirkning på din krop og dit velbefindende. Hermed bliver du selv i stand at vurdere, hvordan og hvad der er vigtigst for netop dig at arbejde med, i forhold til dine personlige ønsker og mål.


I forbindelse med undervisningen tages der udgangspunkt i aktuelle emner og/eller ønsker fra kursisterne - Derudover kan vi bl.a. komme omkring følgende:


Blodsukker balancen - herunder viden om de forskellige former for kulhydrater, fedt - herunder viden om de livsnødvendige fedtsyrer, kalorier og forbrænding, måltidssammensætninger, hvordan læses og forstås en varedeklaration, indkøb, mad og psyken, stofskiftet, sødemidler, kolesterol, stress, affaldsstoffer, madlavning i praksis m.m.


Ligeledes vil vi snakke ændring og implementering af nye vaner.
Ernæringsundervisningen vil tage udgangspunkt i, at hver kursist finder frem til, hvilken mad de trives med og hvordan der kan spises i forhold til at opnå de ønsker og mål de har sat.


Desuden er det vigtigt at de nye madvaner ikke tager udgangspunkt i forbud og "alt eller intet strategier" - men at der i stedet findes frem til en balance, som den pågældende kursist kan trives med fremadrettet.


Alle kursister vil i løbet af kursusopholdet blive tilbudt 1-3 individuelle samtaler.