Engelsk - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Aarhus SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Århus Universitet
By Aarhus
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Århus Universitet
Engelsk
Engelsk er verdens førende sprog - et sprog der forbinder mennesker på tværs af grænser og kulturer. Ud over mange verden over taler engelsk som 2. sprog, så har mange engelsk som modersmål pga. den kæmpe inflydelse det britiske imperium og USA har haft igennem historien.

På engelskstudiet foregår alt undervisning på engelsk. Dette styrker dine engelskkundskaber og du vil løbende opnå viden inden for sproget, litteratur, historie og samfund. Du vil stifte bekendtskab med med fag der belyser forskellige aspekter af det engelske sprog som dets lydsystem, struktur samt betydningen og anvendelsen af ord og sætninger. Historien bag engelsk kommer du også ind på, helt fra oldengelsk til e-mail og til slut vil du få træning i oversættelse af tekster, både fra dansk til engelsk og vica versa.

Du vil udner studiet skulle fordybe dig i masse af engelsk litteratur som Shakespeare, Brontë og Melville. Her lærer du at analysere digte, skuespil og romaner samt at placere dem i deres historiske sammenhæng. Du bliver også bl.a. intruduceret i postkolonial litteratur der stammer fra forhenværende kolonier som Indien og Australien.

Inden for fagene historie og samfund vil du stifte bekendtskab med Storbritanniens og Amerikas kulturelle og historiske udvikling. Her lærer du bl.a. om det britiske imperiums stolthed og fald samt om amerikansk udenrigspolitik i det 20. århundrede og om nutidige britiske og amerikanske samfundsforhold.

Der er mange der studerer engelsk på Århus Universitet, faktisk omkring 800, der er fordelt på hold af 20-30 styks. Ud over holdundervisningen har du forelæsninger og du vil skulle studere frit i mindre seminargrupper. Der er masser af socialt samvær på studiet både mellem studerende og undervisere og studerende imellem.

Du kan komme på udvekslingsophold i f.eks. USA, Storbritanien, Irland, Canada, Australien eller New Zealand på studiet, hvilket er en god ide for engelskstuderende af åbenlyse årsager.

Jobmuligheder

Underviser, oversætter, informations- og kommunikationsmedarbejder, samt arbejde i forskellige internationale organisationer.

Ansøgningsfrister

15. Juli