6 populære lydbøger til unge lige nu

6 populære lydbøger til unge lige nu

Leder du efter gode og gratis lydbøger til unge? Så er du klikket ind på den rigtige side!

Nedenfor kan du se 5 af de mest populære lydbøger til unge lige nu. Vi har samlet ungdomslydbøger inden for forskellige genrer, så der er noget for enhver smag.

Harry Potter

I jagten på gode lydbøger til unge, kommer du ikke udenom Harry Potter.

I J.K. Rowlings populære fantasyserie følger vi den unge dreng, Harry. På sin 11-års fødselsdag opdager han, at han er en troldmand. Han bliver optaget på Hogwarts skole for heksekunster og troldmandsskab, hvor han lærer om sin fortid og sin families død. Mens han udforsker skolen, opdager Harry og hans venner, Hermione og Ron, eksistensen af den mystiske Vises Sten, som kan give evigt liv. Sammen forsøger de at beskytte den mod den mørke troldmand Voldemort, der vil bruge den til at blive udødelig.

Harry Potter er en serie bestående af hele syv lydbøger, så der venter dig masser af gode lytteoplevelser. Hvis du ikke har hørt Harry Potter-lydbøgerne endnu, bør du helt klart prioritere dem. Det er den perfekte lydbog for unge og det bedste af det hele er, at du kan høre Harry Potter lydbog gratis.

En god piges guide til mord

En god piges guide til mord er en af de bedste lydbøger lige nu. Den ligger særligt i top blandt gode lydbøger til unge kvinder.

For fem år siden dræbte Sal Singh skolepigen Andie Bell. Alle ved, at det var Sal, der gjorde det, så sagen blev hurtigt lukket. Da Pippa Fitz-Amobi hører om sagen, får hun dog en mistanke om, at Sal er blevet uskyldigt dømt. Pippa sætter sig derfor for at bevise Sals uskyld. Hun møder meget modstand fra lokalsamfundet, der besværliggør hendes opklaring. Spørgsmålet er også, hvor langt den sande morder er villig til at gå for at Pippa ikke lærer sandheden at kende.

Som du kan læse, er En god piges guide til mord en spændende krimi for unge. Plottet skifter løbende i lydbogen, hvilket holder dig til ilden som lytter.

The Hunger Games

Jeg gætter på, at du har hørt om The Hunger Games før. Hvis du ikke har stiftet bekendtskab med lydbøgerne i serien endnu, bør du klart overveje at gøre det. The Hunger Games er nemlig en serie af klassiske ungdomsbøger, der stadig ligger helt i top blandt de unge lyttere.

I The Hunger Games følger vi pigen Kattua (på engelsk kender du hende som Katniss). Kattua bor i Panem, der består af tolv distrikter. Panem bliver styret af magthavere. Hvert år vælger magthaverne en dreng og en pige fra hvert distrikt, der skal kæmpe i Dødsspillet. Dødsspillet er en kamp på liv og død, som vises direkte på TV til underholdning for de velhavende mennesker. Da Kattuas lillesøster bliver valgt til at deltage i Dødsspillet, træder Kattua frem og tager hendes plads. Nu venter der hende en skæbnesvanger kamp i Dødsspillet, hvor kun én ud af de mange deltagere vender hjem i live.

The Hunger Games er klart en af de bøger, man skal læse som ung! Den er det perfekte miks mellem fantasy, kærlighed og spænding. Hvis du er på udkig efter ungdomsbøger på engelsk, er det også muligt at høre The Hunger Games på originalsproget.

Rødt hjerte, blåt blod

Det er ikke noget tilfælde, at Rødt hjerte, blåt blod er blevet kåret til årets kærlighedsroman. Det er en af de bedste ungdomsbøger lige nu.

I Rødt hjerte, blåt blod følger vi Alex. Han er både intelligent og charmerende, hvilket hans mor nyder godt af. Hun håber nemlig på endnu en gang at tage pladsen som USA’s præsident. Der er dog et stort problem, som truer morens planer. Alex er nemlig blevet uvenner med Prinsen af Wales. Deres uvenskab resulterer i en mindre diplomatisk krise mellem Storbritannien og USA. For at sikre freden og Alex mors plads i toppen af USA, må de to kamphaner lades som om de er venner. De to unge mænd får langsomt kærlige følelser for hinanden, hvilket truer med at blive en sand skandale midt i præsidentvalget.

Rødt hjerte, blåt blod er en god og moderne ungdomsbog om kærlighed. Hvis du endnu ikke har hørt lydbogen, bør du klart putte på din lytteliste!

Ternet Ninja

Ternet Ninja er og bliver en af de bedste lydbøger til unge. Det er særligt en af de mest populære bøger for unge mænd, der har Anders Matthesen som en af deres yndlingskomikere – han har nemlig skrevet lydbogen.

I Ternet Ninja følger vi drengen Aske. Aske er 13 år og lever et liv med mange op- og nedture. Han er forelsket i en pige fra sin klasse, men hun er kun interesseret i en af de mere populære drenge. Samtidig er der bøvl på hjemmefronten. Da Aske får foræret en ternet ninja fra sin onkel Stewart, tager hans liv en drejning. Ninjadukken blev produceret på en legetøjsfabrik i Thailand. Den er besat af en sjæl, der har rødder tilbage til et japansk samuraisamfund. Den ternede ninja er ude på at opnå retfærdighed og vil have Askes hjælp. Til gengæld lover den at hjælpe Aske med at få, hvad han ønsker.

Ternet Ninja er skrevet i en rå tone og indeholder utroligt meget humor. Samtidig er lydbogen oplæst af Anders Matthesen selv, hvilket kun gør fortællingen sjovere. Hvis du leder efter danske ungdomsbøger, er Ternet Ninja et oplagt bud!

After

Lydbogen After fortjener også en plads på vores liste over gode ungdomsbøger. Den er særligt relevant for dem, der er på udkig efter en kærlighedshistorie mellem en god pige og en hård fyr.

After er en lydbogsserie, hvori vi følger pigen Tessa. Tessa er en pæn pige. Hun har en loyal og ambitiøs kæreste, der opfylder alle de krav, der er til en god kæreste. Men så møder Tessa fyren Hardin. Hardin er en mørkhåret dreng med tatoveringer og britisk accent. Han er alt andet, end hvad Tessa normalt går efter. Alligevel bliver hun tiltrukket af ham. Hardins hårde ydre får Tessa til at tro, at der gemmer sig mere bag. Selvom Tessa har en god kæreste derhjemme, er der ingen vej tilbage. Forelskelsen er indtruffet.

After er blandt de mest populære lydbøger for unge voksne. Hvis du er en ung kvinde, vil du med garanti synes om denne lydbogsserie!