Elektronik-/IKT-Ingeniør

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Aarhus, Odense SU berettiget Bacheloruddannelser 4 år Gymnasiel Århus Universitet
Syddansk Universitet Odense
By Aarhus, Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 4 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Århus Universitet
Syddansk Universitet Odense
Elektronik-/IKT-Ingeniør

Hvis du er god til at samarbejde, tænker i helheder og ønsker at udvikle fremtidens intelligente kommunikationsløsningers, så er uddannelsen til Elektronik-/IKT-Ingeniør noget for dig. Som elektronik-/IKT-ingeniør vil du komme til at samarbejde med mange forskellige faggrupper om at lave løsninger, der får hverdagen til at fungere for mennesker over hele kloden. For uden elektronik ville der ikke være radio, TV, Internet, eller vindmøller og bilerne ville være mindre sofistikerede.


Du kommer til at lære at sætte dig ind i andre faggruppers tankegang, samtidig skal du lære at se nye forretningsmuligheder og konceptudvikle. Det kræver at du kan tænke kreativt og anderledes uden at miste overblikket. Løbende bliver der arbejdet med dine personlige kompetencer også. Du vil på studiet have mulighed for at fordybe dig i et af de tre specialer der udbydes: - Powerline Communications - som er datakommunikation via 230-volts-ledninger, der finder overalt i bygninger, maskiner m.v. Denne teknologi står netop nu over for sit gennembrud verden over. - Vind - omhandler selvfølgelig Danmarks store eksportvare, vindteknologi.


Her vil der være skræddersyede kurser i samarbede med Danmarks førende videnscenter på vindområdet, undervisere fra vindindustrien m.v. - Interactive Systems Development - Omhandler embedded systems, udvikling for web, software udvikling m.v. Uddannelsen til elektronik-/IKT-ingeniør er meget teoretisk funderet, men har indbygget en del praktiske aktiviteter også.


I løbet af uddannelsen vil du få muligheden for at omdanne din viden til praktiske forretningsmæssige og tekniske resultater. Du arbejder som studerende med teorierne i praksis og udfører projekterne i samarbejde med relevante virksomheder. Det er obligatorisk med et semesters praktisk i en dansk eller udenlandsk virksomhed.Jobmuligheder

Udvikler, projektleder, konsulent, afdelingsleder, it-administrator og underviser.Specielle adgangskrav

Du skal have gennemført HHX, studentereksamen, HF, HTX eller adgangskursus med bestået matematik på A-niveau, fysik på B-niveau og kemi på C-niveau.Ansøgningsfrister

Uddannelsen til elektronik-/IKT-ingeniør starter hvert år i slutningen af august. KOT-tilmelding er senest den 5. juli.