Diplomingeniør i Elektronik

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Aarhus, Odense, Aalborg SU berettiget Diplomuddannelser 3 år Gymnasiel Syddansk Universitet Odense
Aalborg Universitet
Århus Universitet
By Aarhus, Odense, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Diplomuddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Syddansk Universitet Odense
Aalborg Universitet
Århus Universitet
Diplomingeniør i Elektronik

Der er oprettet nogle forskellige versioner af denne type uddannelse alt efter hvor i landet du er.


De fleste af uddannelserne kan tages på Aalborg Universitet, Århus Universitet og SDU. Nogle af dem er også mulige at tage i Esbjerg.


Som Diplomingeniør i Elektronik kan du vælge hvilket område, indenfor elektronik, du gerne vil arbejde med og fordybe dig i. Har du stor interesse for den nyeste teknologi indenfor mobiltelefoner, TV og radio apparater, så kan du vælge studieretningen "svagstrøm", og studere elektroniske signaler, signaltransmission og modulation.


Ønsker du at arbejde med større elektroniske anlæg såsom elværker, vindmøller eller lignende, så er studieretningen "Stærkstrøm" noget for dig. Studieretningen "Data" fokuserer på robotteknologi, informationsteknologi og kunstig intelligens i elektroniske produkter som computere, biler og andre forbrugsprodukter.I Elektronik & IT kommer du til at arbejde med den nyeste udvikling indenfor design og opbygning af elektronisk udstyr og elektriske apparater som bærbare computere, mobiltelefoner, GPS og lignende. De teorier og metoder du tilegner dig i løbet af bacheloruddannelsen gør dig i stand til at udvikle elektroniske systemer ved hjælp af beregning og simulering.


Det første år er et basisår, der er tilrettelagt så du får en grundig introduktion til fag som matematisk, grundlæggende kredløbsteori og IT. De 4 sidste semestre bevæger du dig ud i andre temaer som Analog og Digital Elektronik, Mikrodatasystemer, og på 5 semester laver du et mindre selvstændigt projekt og afslutter 6 semester med et bachelorprojekt.


Jobmuligheder

Som Diplomingeniør i Elektronik kan du varetage en lang række spændende funktioner i private virksomheder. Ansvarsområderne kan være udvikling af nye produkter, optimering af eksisterende produkter, projektarbejde, rådgivning/konsulentbistand, salg, ledelse. Følgende områder/produkter fremhæves af Syddansk Universitet Odense: * Medicinsk udstyr * Computere og datanet * Kontrol og overvågningssystemer * Telekommunikation: Fast- og mobiltelefoner, TV, Radio m.v. * Video og Tv-teknik * Elektriske apparater: Fra komfurer til kraftværker * Robotter * Softwareudvikling * Styring og automatisering af produktionsprocesser * Vindmøller * Elektrisk togdrift * Sikkerhedssystemer * Elektriske forsyningsnet og installationer * Nødstrømsanlæg * Skibs- og offshorevirksomhed * Energibesparelser.