Datatekniker

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark SU & elevløn Erhvervsuddannelser 5 år Folkeskole Syddansk Erhvervsskole
EUC Sjælland
Aarhus TECH
/HeleDanmark/byguidested
EUC Syd
By Hele Danmark
Offentlig støtte SU & elevløn
Uddannelseskategori Erhvervsuddannelser
Varighed 5 år
Adgangskrav Folkeskole
Uddannelsesinstitution Syddansk Erhvervsskole
EUC Sjælland
Aarhus TECH
/HeleDanmark/byguidested
EUC Syd
Datatekniker

Med en uddannelse som Datatekniker kommer du til at arbejde med opsætning af servere, vedligeholdelse af store netværk, programmering af applikationer og generel support af IT-systemer på virksomhedsniveau.


At studere til Datatekniker er normeret til 5 år og i løbet af din studietid skal mindst 75 uger foregår på studiestedet. I løbet af det obligatoriske grundforløb bliver du rustet til at varetage basale opgaver i forbindelse med opsætning og vedligeholdelse af IT-systemer i virksomheder. Herefter tilegner du dig viden som kan omsættes til installation af software-systemer og hardware-installationer til servere og netværk på højt virksomhedsniveau. Næste trin på uddannelsen introducerer dig til arbejdet med langt mere komplicerede IT-opgaver i forbindelse med opsætning og forståelse for netværk, servere og routere. Derudover har du mulighed for at afslutte kompetencerne fra skoleforløbet med CISCO certificering som CCNA.


På tredje trin af uddannelsen til Datatekniker bliver du kvalificeret til at konstruere og dokumentere store netværk, samt diagnosticere fejl og finde løsninger på disse fejl. I de to efterfølgende og sidste skoleperioder arbejder du grundigt med at fremstille programmer i client/server Windowsmiljø samt at udarbejde og vedligeholde Homepagesystemer. Derudover kan du opstille kravspecifikation, udarbejde dokumentation og tidsplan, udføre programmering, teste systemer samt udarbejde testprogrammer. Der er rigtigt gode muligheder for praktikophold i virksomheder i løbet af uddannelsen.Jobmuligheder

Dataansvarlig, IT-supporter, netværksansvarlig, server-ekspert, IT-konsulent, programmør og andre relaterede IT-jobprofiler.