Datalogi - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Syddansk Universitet Odense
Københavns Universitet
Århus Universitet
Aalborg Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
By København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Syddansk Universitet Odense
Københavns Universitet
Århus Universitet
Aalborg Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
Datalogi

Datalogi er en uddannelsen for både den hardcore computer-entusiast eller den kreative systemudvikler. Her er der rige muligheder for at lære avanceret matematik, den nyeste IT teknologi, nyttige programmeringssprog, interaktion mellem brugere, grafisk billedbehandling og meget mere. Du kan efter endt uddannelse bruge dine erhvervede kompetencer til at konstruere komplekse systemer, lave kommercielle hjemmesider, rådgive virksomheder om implementering og opsætning af systemer, arbejde med udvikling af spændende IT projekter og listen af muligheder er næsten uendelig.


Datalogi er en uddannelsen med en overvægt af teori, da mange af disciplinerne kræver en solid boglig ballast for at udøve korrekt. Men har du først lært en disciplin som f.eks. et programmeringssprog så har du et stærkt værktøj til fremtiden.


Datalogi vil give dig værdifulde redskaber inden for IT, og skaber et godt udgangspunkt for en karriere i IT-verdenen. IT bruges på alle niveauer i vores samfund og eksperter inden for de specifikke IT-discipliner er stærkt efterspurgt af både offentlige- og private virksomheder.

Det rigtigt spændende ved datalogiuddannelsen er, at du i høj grad kan tilrettelægge din uddannelsesprofil selv. Du bestemmer selv om vægten skal ligge på design eller udvikling af IT-produkter, fokus på optimering af processer i produktionen vha. IT, programmering af software, udvikling af grafiske programmer eller computerspil?


Fagene på uddannelsen omfatter: algoritmer, programmeringssprog (php, asp, etc.), databaser, matematik, datastrukturer, operativsystemer og mange flere.


Jobmuligheder

Programmør, softwareudvikler, IT-supporter, IT-konsulent, webdesigner, grafiker. programudvikler, IT-medarbejder i forskellige IT-funktioner i private virksomheder, konsulent på IT-projekter, iværksætter og generelt inden for de områder du har faglige kompetencer.


Nogle uddannede bachelor-dataloger vælger at starte deres egen IT-virksomhed, men de fleste dataloger vælger at supplere med en kandidatgrad.Specielle adgangskrav

Dansk niveau A, Engelsk niveau B, Matematik niveau ARelaterede studenterjobs

Butiksmedarbejder i computerafdelingen