Dansk - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde, Kolding SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Syddansk Universitet Odense
Syddansk Universitet Kolding
Aalborg Universitet
Århus Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
Københavns Universitet
By København, Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde, Kolding
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Syddansk Universitet Odense
Syddansk Universitet Kolding
Aalborg Universitet
Århus Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
Københavns Universitet
Dansk

Studiet Dansk er litteratur af Søren Kierkegaard, Carsten Jensen, Tom Kristensen, Michael Strunge, Johannes V. Jensen, Henrik Nordbrandt og mange andre populære og kendte forfattere og digtere. Dansk er på mange måder et studie i Danmarks kulturhistorie belyst ud fra den enorme skat af litterære værker, der er udgivet. Men Dansker giver også den studerende et indblik i hvordan kommunikation foregår f.eks via skriftlige medier som bøger, digte, tidsskrifter, og digital medier.

Populært sagt, så er Dansk uddannelsen funderet på 3 grundlæggende kerneområder: Dansk som sprog, dansk litteratur og medieanalyse.


Dansk som overbygningsfag giver dig stor valgfrihed. Det danske sprog og dansk litteratur er hovedelementerne, men du kan også vælge at inddrage kulturområder inden for svensk og norsk.

Dansk er ikke en hel uddannelse i sig selv. For at opnå et kandidatgrad i skal du kombinere Dansk med 1 andet overbygningsfag.

Du kan kombinere Dansk men stort set alle andre overbygningsfag. Nogle af de mest populære kombinationsmuligheder for Dansk er:

Kommunikation
Virksomhedsstudier
Journalistik
Historie
Engelsk
Filosofi


Kandidatuddannelsen i Dansk tager 2 år og i løbet af den tid vil du blive præsenteret for et stort antal emner/fag som du så kan forme din uddannelsen efter. Du kan frit vælge din profil efter det fastlagte emneudbud, og dermed tilrettelægge en uddannelse efter dine interesser. På Københavns Universitet er emner på Dansk uddannelsen samlet i et såkaldt studiemønster. Det betyder at emnerne er samlet under nogle fagområder, der retter sig mod en veldefineret erhvervsfunktion:

* Kulturformidling
* Dansk som fremmed- og andetsprog
* Medier og kultur
* Sproglig rådgivning
* Nordisk litteratur og kultur
* Kommunikation
* PraktikTil toppen

Inddelingen af emnerne i fagområder gør det nemmere for dig at vælge et studieforløb som du kan bruge i et konkret job efter endt studietid.


Jobmuligheder

Danskstudiet åbner mange muligheder for job bredt inden for formidling og kommunikation: Kandidater i Dansk arbejder blandt andet som tekstforfatter i reklame- og mediebranchen og forlagsbranchen. De arbejder med kommunikation for små og store virksomheder, de underviser i gymnasierne eller universiteter, på højskoler og aftenskoler eller varetager sagsbehandling og rådgivningsopgaver både på det offentlige og private arbejdsmarked.


Desuden kan du blive kulturformidler, foredragsholder, kommunikationskonsulent etc.



Relaterede studenterjobs

Mentor, tutor, tekstforfatter, korrekturlæser, underviser, lærervikar, klummeskribent, blogger, m.m.