Club Mambo

Club Mambo


Club Mambo er en af Københavns lækreste og mest indbydende salsa diskoteker eller også kaldet salsatek. Club Mambo er et slags fusions-salsatek med en behagelig lounge, cocktailbar, restaurant, danseskole og live musiksted. Musikstilen er sydlandsk med temaer som salsa, bachata, merengue, reggaeton, samba blandet med R'n'B og moderne hitmusik. Club Mambo har derved alt, hvad hjertet kan begære. Restauranten byder på velsmagende tapas og mexikansk buffet. I baren kan du forsøde ganen med klassiske sydlandske cocktails og drinks som Caipirinha, Daiquiri, Mojito, Pina Colada, Strawberry Daiquiri, Tequila Sunrise og mange flere. Club Mambo er bygget op med 2 barer og dansegulve, hvor du kan danse salsa på slap line med din kæreste eller venner. I barerne kan du bestille eksotiske cocktails, mens du nyder den sydlandske stemning og de klassiske latinske beats.

Få en helaftensoplevelse

Mange vælger en helaftensoplevelse, når de skal på Club Mambo. Denne helaftensoplevelse inkluderer en 3-retters middag, danseundervisning i salsa, bachata eller merengue, og entré og garderobe til natklubben. Derudover kan man tilvælge et cocktailkursus, romsmagning eller et danseshow. Det er en perfekt pakkeløsning til et større selskab til f.eks. en større fødselsdagsfest, hvor alle veninderne er samlet til en god aften i ægte ’latin’ ånd. Det kan også være en god måde, at få familien med ud og lave noget andet end at holde den samme gamle lagkagefest.

Lær at danse salsa, kizomba eller semba

Club Mambo har desuden et tilbud til alle, der er interesseret i latin dans, hvor du hver torsdag kl. 20.30, samt fredag og lørdag kl. 22, kan møde op til gratis intro undervisning som nybegynder. Man behøver ikke at bestille plads på forhånd og man behøver heller ikke at medbringe en partner. Ved at få undervisning i de forskellige latin danse, vil du også få en fordel i og med, at der er gratis entré, når du ellers vil ud og svinge træbenet på Club Mambo. Derudover vil du få invitationer til diverse arrangementer og koncerter til priser, der er til at overskue. Men den største fordel man får, ved at begynde til salsa, kizomba eller semba hos Club Mambo, er fællesskabet og det sociale netværk, hvor man lærer nye mennesker at kende på kryds og tværs. Hvis man begynder at få smag for latin dans, kan man også tilmelde sig hold onsdag og torsdag enten som begynder, intermediate, master eller andet. Intermediate er niveauet lige efter begynderniveauet og kræver derfor, at du har prøvet at danse disse latindanse før og du forstår de basale trin. Master og højere niveau kræver derimod at man har styr på både basale trin, teknik og at man kan bevæge sig let og ubesværet. Der koster 8 lektioner 750kr. eller 500kr., hvis du er studerende.

Historien bag salsa

Salsa betyder egentlig ’sovs’, men i forbindelse med dansen salsa står det for ’livets sovs’, hvor dansen salsa ikke kun beskrives som en dans, men nærmere et mix af dans, livsglæde, musik, fysisk kontakt, m.m. Salsa kommer oprindeligt fra Cuba og mambo, og har en række forskellige stilarter. Der findes cubansk salsa, hvor man danser rundt om hinanden i en cirkel. Derudover findes der crossbody salsa, hvor man danser på linje med hinanden. Den tredje salsadans, der findes, kaldes LA style, som er en blanding af crossbody og cubanske/colombianske stilarter.

Bachata og merengue

For dig, der er interesseret i privat danseundervisning under en helaftensoplevelse, kan du lære at danse bachata og merengue på begynderniveau. Bachata kommer oprindeligt fra Den Dominikanske Republik og blev populær fra begyndelsen af 1960erne. Den oprindelige bachata danses i en firkant, hvor manden først går til venstre og kvinden til højre. Det andet trin er også til venstre side, men derimod på højre ben, og derefter kommer det tredje trin på venstre ben og fremad. På fjerde taktslag kommer et tap med højre fod, så den er på linje med venstre fod. Derefter starter næste taktslag, hvor manden skal starte med højre fod, derefter venstre fod til højre og det tredje trin er et skridt tilbage på højre fod. Til sidst et tap mere med venstre fod, så den er på linje med venstre fod og derefter kan man danse forfra igen på samme måde. Merengue er ligesom bachata også fra Den Dominikanske Republik, men går i et hurtigere tempo i en 2-4 takt og 3-4 takt.

Kizomba og semba

For dig, der vil lære at danse seriøs latin dans og ikke blot som en del af en helaftensoplevelse, kan du lære at danse kizomba og semba. Det er to forskellige danse, men de har det tilfælles, at de har den samme basis og det faktum, at kizomba udspringer af semba. Semba er først og fremmest en musik- og dansegenre, som stammer fra Angola og blev populær i 1950erne. Selve ordet ’semba’ betyder i forbindelse med dansen ”kroppen til den mand, der kommer i kontakt med kroppen til den kvinde på niveau med navlen”. Det afslører derved, at det er en tæt dans, der er tale om. Kizomba betyder i sig selv bare ’fest’ og dansen stammer fra slutningen af 1970erne. Dansen er kendetegnet som en mere langsom og romantisk dans med sensuelle rytmer i forhold til semba, som kizomba udspringer af. Selvom kizomba har rødder i Afrika og især Angola, bliver sangene oftest sunget på portugisisk.
Adresse

Vester Voldgade 85
1552 København V


Kontakt info

Telefon: 26439400 Mail: info@clubmambo.dk


Åbningstider

Dancing Club Torsdag: 20-03 salsa Fredag: 21-05 salsa/koncert/event etc. Lørdag: 21-05 salsa Lounge Torsdag: 20-03 reggaeton/R'n'B/hit-musik/latin/brasil Fredag: 21-05 reggaeton/R'n'B/hit-musik/latin/brasil Lørdag: 21-05 reggaeton/R'n'B/hit-musik/latin/brasil Restaurant Mandag - søndag: 18-22


Website

Club Mambo's website


Club Mambo