Cand.Merc.Aud

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Syddansk Universitet Odense
Syddansk Universitet Kolding
Århus Universitet
Aalborg Universitet
Copenhagen Business School (CBS)
By København, Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Syddansk Universitet Odense
Syddansk Universitet Kolding
Århus Universitet
Aalborg Universitet
Copenhagen Business School (CBS)
Cand.Merc.Aud

Det er måske de færreste der har våde drømme om at blive revisor, da man ofte forestiller sig en skaldet mand med tykke briller der gennemgår noget så kedeligt som regnskaber.


Men stereotypen er faktisk ikke-eksisterende (med mindre man, som mand har været rigtig længe i faget). Selvom der er en overvægt af mænd på uddannelsen, så er der efterhånden også en del unge kvinder, der tager uddannelsen.


Så hvis du gerne vil jonglere med tal og arbejde med revision af regnskaber, så er Cand.Merc.Aud. garanteret noget for dig! Cand.Merc.Aud. uddannelsen kaldes også revisoruddannelsen, da den mest af alt er målrettet en karrierer som revisor. Fagene på studiet indeholder et væsentlig element af teori og teoretiske værktøjer, der er nødvendige for at arbejde som revisor.


Da en revisor kræver en efterfølgende autorisation, så er mange af fagene på Cand.Merc.Aud obligatoriske for at kvalificere den studerende til at blive revisor. Fagområderne er Erhvervsret, Revision, Regnskabsvæsen (Internt og Eksternt) og skatteret. De valgfrie fag er blandt andre Moms og Grønneafgifter, Obligationsanalyse og Besvigelse.


Når du har bestået kandidateksamen kan du virke som revisor, men mange vælger at indgå i en traineestilling inden de eventuelt starter egen praksis, da man tit mangler praktisk erfaring. Det er også muligt at kvalificere sig til titlen: Statsautoriseret revisor, som er den højeste og bedste betalte form for revisor i Danmark. Forudsætningen for at blive statsautoriseret revisor er 3 års praksis i et revisionsfirma, samt en bestået eksamen i slutningen af forløbet.


Uddannelsen er kendt som en af de hårdeste uddannelser, hvor man helst ikke skal have fokus på andet end studierne, hvis man skal gennemføre med et godt snit. Så der er ingen tid til kærester eller tidskrævende hobbyer i den tid det tager at gennemføre uddannelsen, men til gengæld har du rigtig gode muligheder for at få en god løn derefter.


Jobmuligheder

Registreret revisor, regnskabschef, medarbejder ved Told & Skat, intern revisor, økonomidirektør. Du kan ved siden af dit Cand.Merc.Aud studie søger deltids job som revisormedhjælper eller regnskabsassistent og derigennem få brugt din teoretiske viden i praksis.Specielle adgangskrav

3-årige HA eller lignende studium.