Business Development Engineer (BDE)

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Aarhus SU berettiget Bacheloruddannelser 5 år Gymnasiel Århus Universitet
By Aarhus
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 5 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Århus Universitet
Business Development Engineer (BDE)

Hvis du ønsker at starte din egen virksomhed og springe ud som iværksætter, så er Business Development Engineer (BDE) uddannelsen sandsynligvis noget for dig.


Her kan du lære, hvordan du kan få idéer til nye indtjeningsmuligheder og forretningsområder, anvende teknik og teknologi på nye måder og hvordan du kan blive en global spiller.


Det er dog ikke bare som iværksætter du vil kunne bruge Business Development Engineer (BDE). Er du omdrejningspunktet fir innovation og udvikling i en eksisterende virksomhed er uddannelsen bestemt heller ikke uinteressant.


På uddannelsen sigtes der efter at udvikle dine evner til at samarbejde med andre mennesker og kombinere et teknologisk overblik, købmandskab og design på samme tid. De central temaer på Business Development Engineer (BDE) er afsætning, design/konstruktion, teknologiforståelse, produktudvikling, innovation, ledelse, strategi og forretningsskabelse. Du vil dog også komme til at arbejde med områder som samarbejde, kommunikation og motivation. Der sættes også fokus på din personlige udvikling under studiet, da de personlige egenskaber er afgørende for en innovation udvikling. Af samme grund bliver du coachet igennem hele uddannelsen og der er en erhvervspsykolog tilknyttet. Du vil også bliver hjulpet med at nå dine personlige mål.


Selve undervisningen er hovedsageligt baseret på projektarbejde i teams. Her får du trænet dine personlige kompetencer fra dag et i kampen med konkrete problemstillinger i eksisterende virksomheder. Du får som dimittend reel erfaring da du gennem hele uddannelsen har løst konkrete problemer i tæt samarbejde med virksomheder.


Løbende har du selv mulighed for at sammensætte dele af Business Development Engineer (BDE) uddannelsen ud fra dine ønsker og interesser. Der er krav om mindst et semester i udlandet, hvor du vil skulle arbejde med et udenlandsk universitet eller en virksomhed. Desuden foregår uddannelsen på AU-HIH i Herning.Jobmuligheder

Iværksætter, arbejde med kreativt og innovation i eksisterende virksomheder.Specielle adgangskrav

En bestået HTX, studentereksamen, HF, HHX eller adgangskursus. Matematik på B-niveau Fysik på B-niveu Kemi på C-niveau