Brasiliansk

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Aarhus SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Århus Universitet
By Aarhus
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Århus Universitet
Brasiliansk

Som studerende på den brasilianske bacheloruddannelse vil du lære at læse, skrive, tale og forstå brasiliansk portugisisk. Med de færdigheder kan du sætte dig ind i Brasiliens kultur og samfundsforhold.


Selvom der tales portugisisk i Brasilien ligges der på uddannelsen stor vægt på, at du lærer den brasilianske variant og skellet imellem de to.


Du vil ud over sprogfagene også skulle studere Brasiliens samfundsliv og landets historiske forhold helt fra år 1500. Nogle af de forhold der skal ses nærmere på er hvorfor Brasilien har et af verdens mest ulige indkomstfordelinger, stik modsat situationen i Danmark, og hvorfor brasilianere elsker samba og fodbold.


Brasilien har en særegen skønlitteratur som du også vil komme til at lære om igennem analyse af tekster samt igennem forståelse af Brasiliens litteraturhistoriske udvikling.


Rent praktisk begynder studiet med et halvt års undervisning i sprogundervisning, hvilket også betyder at du ikke behøver at kunne portugisisk for at begynde på studiet. Du vil videre læse brasilianske tekster og senere hen vil selve undervisningen foregå på brasiliansk portugisisk. Holdene på studiet består typisk af 8-10 studerende og undervisningsformen skifter imellem gruppearbejde, studenteroplæg og forelæsninger.


Undervejs i studiet vil du få mulighed for at tage på et studieophold i Brasilien, eller andre steder i Latinamerika.Jobmuligheder

Typisk kulturformidler eller oversætter, men også jobs indenfor udviklingsarbejde og internationalt samarbejde byder sig. Det voksende erhvervssamarbejde mellem Danmark og Brasilien byder også på jobs for færdige studerende på Brasiliansk.