Biokemi

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
Århus Universitet
Syddansk Universitet Odense
By København, Aarhus, Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Århus Universitet
Syddansk Universitet Odense
Biokemi

Biokemi kaldes også Medicinalkemi på Aarhus universitet og har fået en ekstra krølle på halen på Syddansk Universitet i Odense med navnet Biokemi og molekylærbiologi.


Så hvis du interesserer du dig for kemi og biologi, så kan du med biokemiuddannelsen arbejde med en perfekt blanding af begge områder.


I løbet af de tre år du tager uddannelsen vil du få lov til at udføre spændende eksperimenter både inden for det biokemiske og det molekylærbiologiske område. Du vil være med til at udvikle og teste nogle produkter som kan bruges til behandling af infektioner, m.m.


Uddannelsen er forskningsbaseret med fokus på teori og eksperimenter, samt den praktiske udførelse. Desuden vil du få faglige kompetencer inden for matematik, statistik og fysik. Disse kompetencer er med til at skærpe din forståelse af biokemiens principper og anvendelse.


Med en Bachelor i Biokemi kan du varetage mange jobfunktioner i både private og offentlige virksomheder.


Uddannelsen er normeret til 3 års fuldtidsstudier, der svarer til 180 ECTS .


I slutningen af din uddannelse skal du skrive et speciale, der samtidigt kan ses som en indgangsvinkel til dit fremtidige drømmejob eller videreuddannelse som kandidat. Specialet udarbejdes eksternt på et forskningscenter som f.eks et industrilaboratorium eller hospital.Jobmuligheder

Du kan søge ansættelse i biokemiske-, bioteknologiske- og medicinalvirksomheder. Chancerne for ansættelse er væsentlig større efter du har taget kandidatdelen i Biokemi.Specielle adgangskrav

Dansk: A, Engelsk: B , Matematik: A, (Fysik: A + Kemi: B) eller (Fysik: B + Kemi: A).


Adgang til bacheloruddannelsen i medicinalkemi på Aarhus Universitet forudsætter en gymnasial uddannelse med matematik-fysik-kemi på enten A-A-B- eller A-B-A-niveau eller matematik-fysik-bioteknologi på A-A-A-niveau samt dansk på A-niveau og engelsk på B-niveau.Relaterede studenterjobs

Du kan have stor fordel af at vælge et studiejob på hospitalet eller i et laboratorie. Eventuelt kan du finde et vikarbureau der sender folk ud til laboratorier, hvor meget analytisk arbejde skal gøres.


Ellers kan du også bare vælge et job som portør på hospitalet eller lignende.