Biofysik - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
By København, Aarhus, Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Biofysik

Biofysik kan bedst beskrives som en blanding af fysikkens principper og biologiens observationer så det hele går op i en højere enhed. Du kommer til at arbejde med de grundlæggende love inden for fysikken og anvende teorien på konkrete biologiske processer. Det kan være du ønsker at finde nye medicinske behandlingsformer for patienter med kræft eller arbejde med udvikling af revolutionerende optiske enheder. En biofysikker har populært sagt hele verdenen som sin legeplads, og hvis du har en forkærlighed for fysik og biologi, så vil du finde uddannelsen som biofysiker attraktiv.


Biofysik bruges til at udforske grænseområdet mellem fysik og biologi. Det er blandt andet de komplekse systemer som forskere bruger computermodeller til at beregne den grundlæggende cellestruktur.


Du vil lære at fungere som et bindeled mellem fysikere og biologer, da det oftest er fysikerne der laver beregningerne og de matematiske modeller og biologerne der udfører alle forsøgene.


Biofysikere bliver brugt i mange sammenhænge, især i cellebiologi, hvor stamcelleforskning er et stort område. Men også DNA forskning, kloning og cellemembraners optagelse af proteiner og andre stoffer.


Ud over det store, indlysende behov der er i lægevidenskaben, så kan en biofysiker også bruges til at beregne komplekse systemer og netværk. Biofysikere finder formler og organisering på det kaos og rod det ligner naturen er. Men gennem dynamiske computermodeller har man fundet sammenhænge der viser en grundlæggende struktur. Disse kaosteorier kan endda bruges til at beregne og opstille forventninger til aktiekurser, så biofysikere også kan få arbejde i den finansielle sektor.


Jobmuligheder

Underviser, forsker, produkterudvikler i medicinalindustrien, ansat i bioteknologiske virksomheder.Specielle adgangskrav

Dansk: A, Engelsk: B , Matematik: A, (Fysik: A + Kemi: B) eller (Fysik: B + Kemi: A).