Bar` Sushi

Bar` Sushi

Bar Sushi har i mange år været stedet, hvor Odenseanere henter kvalitetssushi. Bar Sushi er nu også kommet til Kolding, hvor man kan glæde sig til Sushi i ypperste kvalitet til rimelige priser.

Lidt sushi historie

Sushi var oprindeligt en metode, hvorpå man konserverede rå fisk i Japan. Man pressede fisken mellem lag af salt og ris – risen gærede i op til et år. Risen blev herefter kasseret, og man kunne spise den konserverede fisk. Denne metode kaldes narezushi.

Sushi, som vi kender den i dag, stammer fra 1800-tallets Tokyo, hvor man begynde at dampe risen og tilsætte en rismarinade kaldet sushi zu. På denne måde kunne sushien tilberedes på få timer.

Sushi har gennemgået en rivende forandring og er i dag en meget yndet spise, også i de vestlige lande bl.a. på grund af de gode ernæringsmæssige egenskaber sushi har. Vidste du f.eks. at wasabi indeholder mere c-vitamin end citroner, og at tang indeholder flere mineraler og vitaminer end nogen anden fødevare?

Én af grundene til at sushien vandt indpas i Japan er, at buddhismen, med sit forbud mod kød, resulterede i en stigning i befolkningens indtag af fisk, også i form af sushi. Japanerne spiser i dag ca. 70 kg fisk årligt pr. person, hvor vi i vesten i gennemsnit spiser knap 10 kg pr. person.

- Når man spiser noget nyt og dejligt, forlænges ens liv med 75 dage -

Japansk ordsprog


Adresse

Låsbybanke 11
6000 Kolding


Kontakt info

Telefon: 75 50 22 40


E-mail: kolding@barsushi.dk


Åbningstider

Alle dage 15-21


Website

Bar` Sushi's website


Bar` Sushi
Bar` Sushi
Bar` Sushi
Bar` Sushi