Balkanstudier - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
Århus Universitet
By København, Aarhus
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Århus Universitet
Balkanstudier

Interesserer du dig for historien, samfundet og kulturen i lande som Rusland, Serbien, Kroatien og Ungarn, så er Østeuropastudier nok noget for dig. Du lærer på studiet om alle disse lande, men du vil fra start skulle vælge ét af landende, som du skal specialisere dig i sprogmæssigt. Når du vælger, hvilket sprog du vil specialisere dig i kan du starte med at dele sprogene op i to grupper. Russisk, serbokroatisk og tjekkisk er slaviske sprog, mens finsk, ungarsk og estisk tilhører en ikke-indoeuropæisk sprogstamme - den finno-ugriske.


Der er ikke behov for at kunne noget til sprogene i forvejen, da uddannelsen starter med et grundigt begynderkursus, der giver dig de elementære færdigheder til sproget. Der lægges meget vægt på sprogdelen på Østeuropastudier for når du kan sproget kan du lære om landets historie, samfund, økonomi, politiske situation m.v. igennem landets egne medier, litteratur, film m.v. Som andre sprog- og landestudier lægges der vægt på at du lærer at formidle og kommunikere din indsigt i de østeuropæiske forhold til et bredt publikum. Samtidig forventes det at du lærer at udtrykke dig skriftligt og mundtligt kompetent, både på dit studiesprog og på dansk. Du vil herved kunne agere kompetent i kulturmøder mellem mennesker fra de østeuropæiske lande og Danmark. Under uddannelsen får du muligheden for at komme et semester til det land du har valgt at specialisere dig i. Dette giver dig en enestående mulighed for at få et dybere kendskab til sproget, kulturen, samfundet m.v. on site.


Det er vigtigt med dit personlige engagement på studiet og du kan forvente at komme til at få et nært forhold til de andre på Østeuropastudier da de pga. studiets størrelse kommer hinanden meget ved.


Jobmuligheder

Underviser, oversætter, tolk, turistguide, kulturformidler, eksport/import konsulent.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Historie B eller Idéhistorie B eller Samtidshistorie B.