Arabisk - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
By København, Aarhus, Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Arabisk

Arabisk er det vigtigste sprog i Mellemøsten. Moderne standardarabisk er den arabisktalende verdens fælles sprog, som har direkte forbindelse til klassisk arabisk. Kendskab til arabisk er alfa omega, hvis man ønsker at kende mere til kultur, erhvervsliv m.v. i Mellemøsten.

Det er muligt at vælge to former for uddannelse inden for arabisk. Enten som en bacheloruddannelse med arabisk sprog, kultur og historie, eller som en kombination af det arabiske sprog og kommunikation. Her vil kommunikationsdelen foregå på Handelshøjskolen.

Fælles for de to linjer er at du lærer standardarabisk på begge. Der lægges stor vægt på kommunikationsdelen på uddannelsen, der gør dig i stand til at kommunikere kompetent både mundtligt og skriftligt på moderne standardarabisk. Samtidig vil du opnå kendskab til bestemte dialekter, der bruges hyppigt i Mellemøsten. Det kunne f.eks. være egyptisk.

Du behøver ikke have kendskab til sproget eller kulturen før påbegyndelse af studiet idet uddannelsen begynder med et begynderkursus, hvor du lærer det grundlæggende. Den sproglige del af studiet har du mulighed for at afslutte med et semester i Mellemøsten.

Arabisk handler dog ikke bare om sproget, men også om Mellemøstens kultur og historie, samt om de nutidige politiske, samfundsmæssige og kulturelle forhold. Du vil også komme ind på den arabiske litteraturhistorie samt islam – herunder Islams oprindelse og dens historiske udvikling.

Undervisningsformen er hovedsageligt præget af holdundervisninger og obligatorisk gruppearbejde. Det er vigtigt med dit eget engagement på studiet samt din aktive deltagelse. Er det i orden får du dog rig mulighed for at anvende og udvikle dine kommunikative kompetencer samt din evne med at arbejde i grupper og selvstændigt.

Da studiet er forholdsvis lille kommer du hurtigt til at kende dine medstuderende på studiet og dine undervisere. Arabisk er en humanistisk uddannelse, men er af praktiske årsager organiseret under Teologisk Fakultet og du vil derfor i sofagrupperne, i foredragsforeningerne, i fredagsbaren og til den årlige julerevy møde studerende fra teologi og religionsvidenskab.


Ønsker du at få mere kendskab til et af verdens største sprog ud over engelsk, spansk, kinesisk og hindi, så du kan begå dig, evt. som journalist, tolk eller lignende i verdens største brændpunkt? Og har en anderledes kultur, samfundsforhold og religion din interesse, så er arabisk et fag du bør prøve kræfter med.


Du vil få et stort indblik i, og baggrundsviden om sproget, kulturen og historien fra de lande der taler sproget.


Arabisk som fag inviterer dig til at gå på opdagelse i den mellemøstlige kultur og historie. Du får plads på første parket i en spændende uddannelse, hvor du lærer at tale og skrive arabisk som sprog, du får en grundig introduktion til det mellemøstlige samfund, en forståelse af religionens betydning for det enkelte individ, samt de historiske træk som har præget Mellemøsten indtil i dag. Uddannelsen er opbygget så det første ½ år er sprogundervisning, de næste 2 1/4 år indeholder obligatoriske fag og det sidste 3/4 år har du mulighed for at vælge valgfag.


Du kan vælge følgende uddannelser på de forskellige uddannelsesinstitutioner:
Arabisk og kommunikation - SDU Odense
Arabisk og Økonomi - SDU Odense
Arabisk og Islam studier - Aarhus Universitet
Mellemøstsprog og samfund (Arabisk) - Københavns Universitet


Jobmuligheder

Underviser, ansat i turistbranchen, oversætter, tolk, udenrigsrapporter, ansat i kommunale institutioner, integrationsmedhjælper.



Specielle adgangskrav

Arabisk A (kan opnås ved tillægsundervisning), Dansk A, Engelsk B, Historie B eller Idéhistorie B eller Samtidshistorie B.