Antropologi - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
Århus Universitet
Syddansk Universitet Odense
By København, Aarhus, Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Århus Universitet
Syddansk Universitet Odense
Antropologi

Kunne du tænke dig at arbejde med mennesket som socialt væsen? Reflekterer du over hvorfor vi indgår i særlige samfundsmæssige strukturer? Eller hvad kultur egentlig er? Og hvorfor vi vælger at udtrykke os gennem f.eks kunst, digte, demonstrationer, politik, magt, TV i samfundet? Så er Antropologi nærliggende at kigge nærmere på.


Antropologi er helt konkret læren om mennesket, fra de allerførste spæde skridt som huleboere til de avancerede individer vi betragter os selv som nu. Men under kulturens lette fernis gemmer vi alle på nogle identiske adfærdstræk som det er antropologiens opgave at analysere og forstå. Mange af de værdier, handlinger, tanker, holdninger og alt det der gør os til de unikke individer vi anser os selv som, opstår i samspillet mellem samfundet og det enkelte menneske. Din opgave som antropolog er derfor at kortlægge dette samspil i lyset af samfundets udvikling og dermed bliver du en ekspert i at løse samfundsmæssige problemstillinger som f.eks integration og lignende.


Der er mange dokumentarprogrammer der interviewer antropologer for at finde ud af hvorfor vi gør som vi gør og hvor vi kommer fra.


Det sker også jævnligt at antropologer bliver hentet ind som eksperter til en debat om udviklingen i samfundet eller baggrundshistorien for hvorfor mellemøstkonflikten stadig er aktiv.


Til sidst kan man anse antropologer som en slags fremtidsforskere, der vil kunne pege i den retning vi er på vej i vores samfund.


Du kan vælge følgende uddannelser:
Antropologi og Etnografi (tilvalg) - Aarhus Universitet
Antropologi - Aarhus Universitet
Biologisk Antropologi (tilvalg) - SDU Odense
Antropologi - Københavns Universitet


Jobmuligheder

Underviser, forsker, udviklingsarbejder, integrationsmedhjælper, arbejde med kulturpolitiske projekter, formidling af kultur i presse og TV, medhjælper i HRM funktioner.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Historie B eller Idéhistorie B eller Samtidshistorie B.