Animationsuddannelsen

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Kunstuddannelser 5 år Gymnasiel Den Danske Filmskole
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kunstuddannelser
Varighed 5 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Den Danske Filmskole
Animationsuddannelsen

 


I gamle dage var tegnefilm tegnet i hånden og hver enkelt bevægelse var en ny tegning, som blot var flyttet en lille smule, for at få den bedste effekt. Nu til dags, er de fleste tegnefilm animationsfilm, hvor der er mange bevægelser på hvert enkelt billede.


Animation er teknikken der bruges til at lave dukkefilm, tegnefilm, trickfilm og computerfilm med. Man lærer at lave skuespil, men med animerede figurer. 2D og 3D lære er en del af uddannelsen, og det værktøj du lærer at bruge, er tegninger eller digital teknik. Der er en del af uddannelsen der foregår i praktik, hvor du kan være med til at lave produktioner ud fra din teoretiske viden.


Den 4 1/2-årige uddannelse sætter dig i stand til at virke som animationsinstruktør på film, tv-serier, computerspil og musikvideoer.


Du skal kunne bevare overblik over projektets overordnede idé og fortælling under den lange animationsproces, men også holde styr på design, karakterernes stemmer, filmens klipning og lyd, samt computerspillets programmering. Det kræver god forståelse for helheden og gode samarbejdsegenskaber.


Undervisningen lægger vægt på animationsfilmen, som en fortælling i levende billeder. Du vil blive undervist i dramaturgi og lære at tænke på design og det stoflige udtryk som en del af fortællingen.


Du vil lære at bruge storyboard og animatic som vigtige arbejdsredskaber. Arbejdet med det digitale interaktive medie (også kaldet computerspil) er en væsentlig del af uddannelsen.


Jobmuligheder

Når man er færdig med uddannelsen som Animator, kan man b.la. arbejde i multimedievirksomheder eller tv-stationer, i reklamebranchen eller som computerspilsudvikler.Specielle adgangskrav

-studentereksamen (stx), højere forberedelseseksamen (hf), højere teknisk eksamen (htx), højere handelseksamen (hhx) eller eux. -en udenlandsk eller international gymnasial uddannelse, der er på niveau med den danske. Specifikke adgangskrav: Engelsk B. Faget skal være bestået. Du skal desuden bestå en optagelsesprøve.