Ægyptologi - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Ægyptologi

Hvad gjorde Ægypten til det mægtige rige det var? Og hvorfor og hvordan mistede det sin magt?


Disse spørgsmål kan være nogle blandt mange du stiller dig selv og den bedste måde at finde ud af det på, er ved at tage uddannelsen Ægyptologi.


Ægyptologi er studiet af Ægyptens historie helt tilbage fra civilisationens vugge til den højteknologiske verden vi lever i dag. I oldtiden var Ægypten en verdensmagt, der dominerende den mellemøstlige region og samtidig var Ægypten et avanceret og udviklet samfund i sammenligning med resten af verdenen. Selv den dag i dag strides forskere og arkæologer om Pyramidernes oprindelse og hvordan det er lykkedes ægypterne at fremstille så prægtige bygningsværker med den datidige begrænsede teknologi. Ægyptologi er et humanistisk fag som sigter efter at afdække det tæppe af mystik som stadigvæk hviler over den gamle civilisation.


Du vil stifte bekendtskab med discipliner som arkæologi, historie, religion, samfundsvidenskab, sprogforskning, litteratur, kunst og meget mere. Mange af de tekster og kilder du arbejder med er historiske i deres karakter, og det betyder at du får direkte indblik i en helt anderledes tankegang og livssyn end det vi har idag. Sprogforskningen er koncentreret som middelægyptisk og du lærer at oversætte original tekster om mange forskellige emner. På det sidste år af uddannelsen har du mulighed for at vælge blandt de udbudte valgfag og inddrage emner, der interesserer netop dig.


Når du søger ind på studiet er det godt at have et vist sprogkendskab udover interessen for den ægyptiske kultur, oldtidens mystik og pyramider samt deres skrifttegn: hieroglyfferne.


Når du lærer at oversætte nogle skrifter der er over 5000 år gamle kræver det lidt tålmodighed med forståelsen, da tingene måske ikke helt blev skrevet dengang som nu. (Selv i oversat version)


Jobmuligheder

Underviser, medarbejder ved et museum eller lignende kulturinstitution (Nationalmuseet og Glyptoteket).Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Historie B eller Samfundsfag B eller Samtidshistorie B eller Idéhistorie B.