Adgangskursus til ingeniøruddannelserne

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg Ingen SU eller løn Supplerende adgangskurser 1 år Ingen Danmarks Tekniske Universitet - (DTU)
Syddansk Universitet Odense
Syddansk Universitet Sønderborg
Aalborg Universitet
Ingeniørhøjskolen i Århus
Århus Universitet
By København, Aarhus, Odense, Aalborg
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Supplerende adgangskurser
Varighed 1 år
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Danmarks Tekniske Universitet - (DTU)
Syddansk Universitet Odense
Syddansk Universitet Sønderborg
Aalborg Universitet
Ingeniørhøjskolen i Århus
Århus Universitet
Adgangskursus til ingeniøruddannelserne

Du har måske fundet ud af at du gerne vil være ingeniør, men du har ikke taget en adgangsgivende eksamen der kan bringe dig ind på uddannelsen.


Frygt ikke! Du har stadig en mulighed for at komme ind, selv hvis det er lang tid siden du har gået i skole.


Adgangskursus til ingeniøruddannelserne, er din vej hvis du har en faglig baggrund, anden praktisk erfaring eller hvis du mangler ét eller flere fag eller højere niveauer på din gymnasiale eksamen for at opfylde adgangskravene til diplom- eller civilingeniøruddannelserne. Adgangskurset er en fleksibel og hurtig vej til ingeniøruddannelserne.


Kurset er til dig, der har et par års praktisk erhvervserfaring eller en faglig uddannelse efter 10. klasse. Du skal tage Adgangseksamen til ingeniøruddannelserne (den såkaldte blokeksamen), og du kan vælge enten det 1-årige eller det 1 ½- årige forløb.


Det er også til dig, der har gennemført en gymnasial eksamen eller har en videregående teknikeruddannelse, KVU eller lignende, men mangler nogle fag eller niveauer for at opfylde adgangskravene til ingeniøruddannelserne. Du kan supplere i enkelte fag, og det vil som regel tage et halvt eller et år.


Hovedvægten lægges på fagene fysik og kemi, da det er vigtige elementer i ingeniøruddannelsen. Du skal som minimum slutte af med at have matematik og dansk på A-niveau, fysik på B-niveau og engelsk og kemi på C-niveau.


Det er muligt enten at få almindelig SU eller voksen SU (SVU) til uddannelsen.


Se videoen nedenfor for at se om du kunne forestille dig at blive klar til at tage ingeniøruddannelsen via dette kursus.Ansøgningsfrister

Der er studiestart af 1-årshold (blok og supplering) hvert år i starten af august. Desuden starter der ved Adgangskursus i Odense et 1 ½ års hold hvert år i januar. Ansøgningsfristerne er 1. juli og 1. december.