Tyrkisk - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Tyrkisk

Et af danskernes foretrukne rejsemål er Tyrkiet. Vi valfarter dertil sommer efter sommer og suger kulturen til os eller ligger og daser på stranden. Men har du nogen gange tænkt på at det kunne være interessant at vide hvad det er de snakker om når du kommer gående på markedet eller hen ad gaden i Alanya eller Istanbul?


Med Tyrkisk har du nu muligheden for det. Du kan lære både sproget og kulturen bedre at kende, og dermed også begå dig bedre og blive accepteret mere i samfundet. Alle elsker jo når man kan tale deres modersmålssprog.


Tyrkisk er et spændende studie, hvor du har mulighed for at lære om Tyrkiets historie fra det Osmanniske rige til den sekulære republik landet er dagsdato. Tyrkiet har været skueplads for en del krige og regionale konflikter, men er i det 21. århundrede præget af stabilitet og er på tærsklen til at blive optaget i den Europæiske Union.


Netop omkring optagelsen i EU er der meget politisk palaver og polymik der spiller ind, som kan gøre det meget spændende og relevant at have en uddannelse i tyrkisk. Med en uddannelse i tyrkisk vil du nemlig have en fordel i eventuelle forhandlinger, hvis du vælger en politisk eller samfundsøkonomisk vej som sidefag til dine tyrkisk studier.


På studiet læser du Tyrkiets historie og lærer om de religiøse forhold der har skabt den kultur og tradition, der er fremherskende i Tyrkiet i dag. Du kan også analyserer den politiske agenda som præger Tyrkiet, samt de økonomiske forhold og forbrugskultur, der er kendetegnet ved det tyrkiske samfund. Helt centralt for studiet er selvfølgelig at du lærer at tale, læse og skrive tyrkisk. Dine sproglige færdigheder bruger du så til at tilegne dig yderligere viden gennem litterære, biografiske, dokumentariske og kunstneriske værker på originalsproget.


Det første halve år af uddannelse er primært sprogundervisning og i løbet af de 3 år uddannelsen varer, så har du 3/4 år til valgfrie kurser.


Jobmuligheder

Underviser, tolk, oversætter, eksportkonsulent, markedsanalytiker, kommunikationsmedarbejder.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Historie B eller Samfundsfag B eller Samtidshistorie B eller Idéhistorie B. Har du ikke forudgående kendskab til tyrkisk, skal du følge et begynderkursus med sprogundervisning i tyrkisk.