Tibetologi - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Tibetologi

Tibetologi er studiet af tibetansk som sprog, samt de historiske og kulturelle forhold, som er knyttet til landet Tibet. Du studerer sproget tibetansk og lærer at læse, skrive og tale det. Du læser litterære og historiske kilder, der samtidigt belyser Tibets historie og udvikling. Det giver på samme tid enestående indføring i Tibets kultur og den åndelighed som er en så integreret del af det tibetanske folks selvforståelse - især udtrykt gennem Tibets åndelige eksil-leder, Dalai Lama.


Har du et særligt bånd til ”Verdens tag”, hvor meditation og stilhed er indbegrebet af dagligdagen, så tag studiet i Tibetologi.


Du bliver undervist i tre hovedområder for at komme helt rundt om faget.


Sproget er en selvfølge, for at du skal kunne læse og forstå nogle af deres tekster. Så du har brug for at lære om deres grammatik og sprogudvikling. Derudover er der den kulturelle del, som spiller en stor rolle. Herunder er både kunst og håndværk, samt litteraturhistorie.


Sidst er der selve landets historie, som især i det sidste 100 år er ret interessant og politisk vigtigt for meget af verden. Et af Asiens største politiske brændpunkter. Og med historien følger og religion, som har meget at sige, da buddhismens overhoved, Dalai Lama kommer fra Tibet.


Selve undervisningen er delt op, så det første år på uddannelsen er intensiv sprogundervisning, der danner udgangspunkt for at du senere kan studere forskellige pensum tekster på original sproget. Du lærer også stille og roligt de videnskabelige teorier, der bruges i både sprog- og historieforskning. Du har også mulighed for at tage på udenlandsophold til Asien og prøve din viden af i praksis.


Jobmuligheder

Underviser, tolk, oversætter, konsulent, rejseguide.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Historie B eller Samfundsfag B eller Samtidshistorie B eller Idéhistorie B.