Teologi (Menighedsfakultetets)

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Aarhus Ingen SU eller løn Bacheloruddannelser 4 år Gymnasiel Menighedsfakultetet
By Aarhus
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 4 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Menighedsfakultetet
Teologi (Menighedsfakultetets)

Menighedsfakultetets Teologi uddannelse er for dig, der ønsker at gå i dybden med bibelen, tilegne dig teologiske kompetencer, formidle evangeliet til andre samt ønsker at blive præst, forkynder, evangelist, sognemedhjælper eller missionær.
Opbygningen af fag på Menighedsfakultetets Teologi uddannelse ligner i høj grad den fra Århus Universitetets teologiuddannelse. De fire års fag er opdelt på følgende måde:
1. år: Filosofihistorie, Bibelkundskab, Græsk og Kirkehistorie
2. år: Teologihistorie, NT Eksegese, Etik & Bibelsk Hebraisk, Religionsfilosofi og Græsk
3. år: Latin, GT eksegese, GT teologi, Dogmatik, Hermeneutik, Etik & Religionsfilosofi og Samtidig Religion
4. år: Praktisk Teologi, Dogmatik, Valgfag og Bachelor-projekt.

Selve undervisningen foregår som regel i mindre klasser, hvor der er rig mulighed for dialog elever imellem og med underviseren. På uddannelsen er der inkluderet både obligatorisk samt frivillig praktik. Det kan du læse mere om her. I Menighedsfakultetet, hvor uddannelsen tages, er der et godt sammenhold og faciliteterne gode, hvilket giver et godt studiemiljø. Uddannelsen er ikke SU godkendt og derfor skal den finansieres igennem stipendier og/eller studielån finansieret af Menighedsfakultetet.

Grunden til at uddannelsen tager 4½ år i stedet for de sædvanlige 3½ år, er fordi Menighedsfakultetet har indgået et samarbejde med Unisa (University of South Africa) i Sydafrikas hovedstad, Pretoria, hvor du kan tage det sidste år og specialisere dig yderligere.


Jobmuligheder

Præst, forkynder, evangelist, sognemedhjælper eller missionær.



Specielle adgangskrav

Dansk A, Historie A, Engelsk B og yderligere et fremmedsprog: enten fortsættersprog B (fransk eller tysk) eller begyndersprog A (fransk, italiensk, russisk, spansk eller tysk). (Gennemsnit på mindst 4/7)



Ansøgningsfrister

Ansøgningsfrist for ansøgere, der søger ind på baggrund af en gymnasial uddannelse: 1. juli 2009. Ansøgningsfrist for ansøgere, der søger om optagelse med dispensation: 1. maj 2009. Vi anbefaler, at du i forvejen kontakter Menighedsfakultetet.



Relaterede studenterjobs

Praktik i kirker, arbejde i organisationer, pædagogisk arbejde, vikar.