Tandklinikassistent

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding SU berettiget Erhvervsuddannelser 3 år Gymnasiel Hansenberg
Syddansk Erhvervsskole
EUC Sjælland
By København, Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Erhvervsuddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Hansenberg
Syddansk Erhvervsskole
EUC Sjælland
Tandklinikassistent

Er det første du ser tænderne, når du møder en person? Så er der sikker noget indenfor tandplejefagene du skal være.

Det er den vigtigste person på en tandklinik. De tager imod patienterne, gør klar til næste patient og assisterer tandlægen eller tandplejeren når der arbejdes på en patient.

Det er klinikassistenten der holder sugeslangerne, og skriver det ned som tandlægen siger når han eller hun kigger dig i munden.

Uddannelsen er opbygget som en vekslen mellem skoleophold og praktikophold. De fleste elever påbegynder uddannelsen med et skoleophold, det såkaldte grundforløb. Efter afsluttet grundforløb skal du have en uddannelsesaftale (kontrakt) med en tandklinik for at færdiggøre din uddannelse. Skolen optager elever flere gange om året. Hver elev har indflydelse på sit eget uddannelsesforløb – alle elever er dog tilknyttet et fast hold. Uddannelsen varer 3 år, men uddannelsestiden kan variere afhængig af, hvilken baggrund du har.

Der er blandt andet psykologi på uddannelsen, som er et vigtigt fag i forhold til at kende til patienternes følelser omkring om der er noget der gør ondt eller om de er bange for at sætte sig i tandlægestolen.

Du skal lære alle navnene på tænderne, så du kan skrive ned hvilken tand det er tandlægen nævner i det faglige sprog.

Når du kommer ud i et job er der også nogle administrative opgaver, hvor du blandt andet skal tage telefonen, kontakte patienterne hvis de ikke dukker op så de kan få en ny tid og du kommer til at være med til at tage røntgenbilleder.

Det er meget vigtigt at kunne tåle at være tæt på mennesker.

Det er muligt at videreuddanne sig til tandplejer og tandlæge hvis du ønsker det. Så kommer du også hele vejen rundt og får en god bred forståelse.


Jobmuligheder

Tandtekniker eller tandklinikassistent.