Svineslagter

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Roskilde SU berettiget Erhvervsuddannelser Folkeskole /HeleDanmark/byguidested
By Roskilde
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Erhvervsuddannelser
Adgangskrav Folkeskole
Uddannelsesinstitution /HeleDanmark/byguidested
Svineslagter

I Danmark har vi næsten altid haft svine- og kvægproduktion, og ligeledes har vi næsten altid haft slagtere. Der findes nogle store slagterier i Danmark, men der hvor du kan excellere i din profession er som selvstændig slagter, der selv skærer kødet ud i butikken.


Der er flere typer af slagter du kan vælge imellem:


Detail – Det er den type der står i butik enten i en almindelig slagterbutik, eller i et supermarked.
Industri – Den slags slagter der arbejder på et slagteri og forbereder kødet til salg i butikker eller til eksport.
Tarmrenser – Her arbejder du meget med produktion af pølser eller enzymer.


 


Butiksslagter:


Som Butiksslagter også kaldet en detailslagter får du mange forskellige arbejdsopgaver lige fra udskæring af kød til kundebetjening.


Indenfor de seneste år har detailslagterfaget bevøget sig imod at have mere karakter af kokkefaget. Idag arbejder en detailslagter i højere grad end tidligere med fremstilling af delikatesser og færdigretter.- Derfor bliver der på uddannelsen lagt stor vægt på at du skal kunne formidle din viden om mad til dine kunder.


Som Butiksslagter eller detailslagter skal du vælge et af disse 4 specialer: Butiksslagter, Detailslagter med speciale i delikatesser, detailslagter med fisk og vildt med speciale og slagter.


Der er stor efterspørgsel på butiksslagtere, så det er nemt at finde både praktikplads og arbejde.


 


Industrislagter:


Eksport af svinekød er en af de store traditioner i dansk erhvervsliv. Som svineslagter kommer du til at arbejde på slagteri med bl.a. slagtning og udskæring af dyrene og med at fortsætte traditionen med det gode, danske kød.


Langt det meste af uddannelsen foregår på praktikstedet, og der er gode muligheder for arbejde både herhjemme og i udlandet.


 


Tarmrenser:


Det lyder som en uddannelse man ikke har lyst til at prale med, men det er faktisk en af de vigtigste rent teknologiske uddannelser. Meget af arbejdet går med at udvinde enzymer til medicinalbranchen, som giver store penge for den slags. Og så har du mere med industrielle maskiner at gøre end at håndtere tarme direkte.


Der er kun 24 ugers skolegang, hvor resten af de 2½ år er praktik.