Sundhedsteknologi - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Aalborg SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Aalborg Universitet
By Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Sundhedsteknologi

Sundhedsteknologi er en uddannelse, hvor du får mulighed for at fremme menneskets sundhed og forbedre patienters chance for overlevelse ved at udvikle nye medicinske produkter og behandlingsmetoder. På Sundhedsteknologi er kodeordene anatomi, biokemi, biologi, medicin, cellebiologi, fysiologi og brænder du for at forbedre forholdene for patienter, så skal du ikke tøve med at læse Sundhedsteknologi.


Det kan minde lidt om Medicin og teknologi uddannelsen fra DTU, men der er lidt mindre krav til programmering men til gengæld er der et praktikophold på et halvt år på Aalborg sygehus med i bacheloruddannelsen, så man også kan få mere føling med hvordan det er ude i det virkelige liv.


Det er særlig vigtigt i en uddannelse, der henvender sig til slutbrugere, at man også får kontakt til disse, så man netop kan udvikle produkter der afhjælper de behov den enkelte patient har.


Studiet er også præget af tekniske discipliner og IT som vigtigt redskabsfag til at udvikle produkter og behandlingstilbud. Fagene på Sundhedsteknologi bryder på mange måder det skismaet mellem den traditionelle fagdiscipliner og introducere den aller-nyeste teknologi for at udnytte det store potentiale, der f.eks. ligger i IT som støtteredskab til operationer eller til analyse (MR og CT skannere) af livstruende sygdomme hos patienter. Du kommer til at ligge i førerfeltet indenfor udviklingen af sundhedsteknologi og din faglige profil er især eftertragtet i det private erhvervsliv.


På Sundhedsteknologiuddannelsen får du undervisning i følgende fag:  • Grundlæggende programmering

  • Matematik

  • Fysiologi i teori og praksis

  • Anatomi og fysiologi

  • Digital signalbehandling

  • Biofysik

  • Klinisk teknologi

  • Intern medicin og kirurgi


Når du færdiggør din bachelor med din bacheloropgave kan du enten studere videre på kandidaten, eller du kan skrive BSc i Sundhedsteknologi.


Jobmuligheder

Selvom lønnen måske ikke er prangende efter bachelordelen kan du stadig godt få job i branchen. Især hvis du har skaffet kontakter under dit praktikophold.


Men mange vælger også at tage kandidatuddannelsen, da en højere løn altid er mere attraktiv.Relaterede studenterjobs

Du kan evt. arbejde som portør på hospitalet eller som tutor.