Statskundskab - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
Århus Universitet
Syddansk Universitet Odense
By København, Aarhus, Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Århus Universitet
Syddansk Universitet Odense
Statskundskab

Statskundskab er læren om statens opbygning og forskellige dimensioner. Her vil du lære om politik, både på et nationalt og et internationalt plan. Du får et dybere kendskab til det repræsentative demokrati som styreform og dets historie. I løbet af studiet vil der være adskillige ekskursioner til Christiansborg, Finansministeriet, Nationalbanken og andre institutioner, der har afgørende betydning for vores samfund og stat.


Fagene, der undervises i omhandler blandt andet jura, politik, historie, økonomi. Som færdiguddannet kan du finde ansættelse i statslige institutioner, ved kommunale myndigheder, i internationale organisationer, ved ambassader eller i private organisationer.


Statskundskab på kandidatniveau er en 2-årig uddannelse, der indbyder dig til en spændende verden af politisk aktivitet og gode muligheder for fremtidige job. Undervisningen bygger videre på de fag som du stiftede bekendtskab med på bachelordelen, og du lærer nu selvstændigt at arbejde med videnskabelige teorier om statsmandens og politikerens rolle som lovgiver og forvalter af den magt som vælgerne har udstyret personen med.


Samtidigt lærer du at inddrage internationale politiske forhold i dine analyser, da vores globaliserede verden kræver at den vordende politiker kan begå sig på den internationale scene. Din undervisning vil uundgåeligt inddrage den europæiske konstruktion EU (Den Europæiske Union), da mange nationalstater i Europa er ved at fusionere i det store projekt, der har vidtgående indflydelse på den måde vores samfund udvikles på - både lovgivningsmæssigt og økonomisk.


Hvert semester har du som studerende mulighed for at vælge imellem de udbudte fag og dermed selv tegne din faglige profil. Der er rigtigt gode muligheder for studiejob som f.eks. assistent for vores politiske repræsentanter i EU eller i offentligt regi som embedsmandslærling. Du skal bare være aktiv og selv opsøge dine muligheder, så du kan få afprøvet din viden i praksis og sætte et flot aftryk på dit CV.


Jobmuligheder

Med en kandidatgrad i Statskundskab har du gode muligheder for ansættelse i statslige institutioner som Folketinget, Finansministeriet, Udenrigsministeriet, Indenrigsministeriet, kommunale institutioner og lignende statslige enheder. Du kan også søge job i internationale organisationer som f.eks i EU regi, WTO, FN eller andre højt-profilerede interesseorganisationer. Sidst, men ikke mindst, kan du søge udfordringer i det private erhvervsliv som f.eks konsulent, medierådgiver, spindoktor og lignende jobfunktioner.Specielle adgangskrav

Bestået bacheloruddannelse i statskundskab.Ansøgningsfrister

Kvote 1 - den 5. juli 2008 kl. 12