Sociologi - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aalborg SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Aalborg Universitet
Københavns Universitet
By København, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Københavns Universitet
Sociologi

Sociologi kan bedst beskrives som læren om det sociale aspekt ved den menneskelige tilværelse. Du kommer til forstå de dybereliggende relationer der opstår mellem et individ og omkringliggende samfundsstrukturer. Det lyder måske rimeligt teoretisk tungt, men er ikke desto mindre utroligt interessant og faktisk ikke særligt kompliceret.


Et aktuelt eksempel, hvor sociologi med fordel kan anvendes som løsningsmodel er integration af indvandrer i det danske samfund. Det kan også være forståelse af hvorfor så mange mennesker reagerer så kraftigt mod den stigende globalisering som verdenen oplever i disse tider. Så har du mod på at udfordre dine hidtidige antagelser og fordomme om integration, interaktion, økonomi og politik, så vil uddannelsen i Sociologi helt sikkert tiltale dig.


Sociologi er et studie, hvor du beskæftiger dig med den interaktion som sker mellem os mennesker. Egentlig betyder Sociologi: ”Læren om det sociale” og de sociale relationer, og interaktionen mennesker imellem, møder vi i alle hverdagens situationer. Det kan være arbejdsklima og former for samarbejde i en virksomhed, eller den måde vi opfatter indvandrere i vores samfund på.


Sociologi er et uhyre bredt og indholdsrigt studie, der inddrager mange aspekter ved virkeligheden omkring os og har en utrolig stor praktisk anvendelse. Du lærer nemlig at den menneskelige tilværelse er præget af kontinuerlig fordring på mange niveauer, der ofte leder til konflikter blandt befolkningsgrupper eller ansatte i en virksomhed - her har du som sociolog mulighed for at vise vejen igennem forandringsprocessen så de involverede parter undgår konfliktsituationer.


Du kan f.eks. arbejde med integration af indvandrere i samfundet og på arbejdspladsen eller hoppe over i en mere kommerciel boldgade, hvor fokus er på potentielle kunders adfærd over for reklamer og nye produkter. Kort fortalt, så er Sociologi mest teori, men også en væsentlig del praktik og du arbejder dig frem mod selvstændigt at beherske Sociologi som videnskabelig disciplin.


Jobmuligheder

Du kan få arbejde i reklamebranchen, som integrationsekspert eller studere videre som kandidat og senere forsker.Relaterede studenterjobs

Du kan godt finde et job på et reklamebureau, som vil lære dig lidt om hvordan reklamefolkene tænker i forhold til hvordan de får fat i kunderne.