Skuespil - Oure Højskole

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark, København, Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding Ingen SU eller løn Højskolekurser Ingen Oure Højskole
By Hele Danmark, København, Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Højskolekurser
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Oure Højskole
Skuespil - Oure Højskole

På Oure Højskole fokuseres der på vigtigheden i, at du som skuespiller har et bredt fundament. I arbejdet med at portrættere alsidige og forskellige karakterer er det væsentligt, at du har et stort kendskab til mennesker. Det får du på Oure Højskole.


Siden 2008 har Oure Højskole arbejdet målrettet mod at levere den bedste og mest alsidige skuespillerhøjskole. En skuespillerhøjskole, der med stærke kræfter som Thure Lindhardt, Charlotte Munck og Niels Juhl Boesen i spidsen har hjulpet adskillige unge talenter til at blive klar til optagelsesprøven til skuespillerskolerne.


Oure Højskole tilbyder:
25-ugers kursus (foråret)
20-ugers kursus (efteråret)
4-ugers forberedelseskursus til audition på skuespillerskolerne (efteråret)


Målet på Oure Højskoles er at udvikle dine evner. Derfor er der fokus på skuespillerfaget fra tre forskellige vinkler, henholdsvis målrettet og personlig soloundervisning, udfordrende og sjove improvisationsklasser og i det detaljerede og dybdeborende arbejde, der ligger i en tekst.


De tre elementer udgør en stærk samlet ”værktøjskasse” skræddersyet til skuespillere.


I soloundervisningen får du mulighed for at arbejde med lige nøjagtigt det, der fylder mest for dig. Du får hver uge enetimer med en professionel underviser, der sætter dig og dit skuespil i centrum.


I arbejdet med improvisation kommer du til at træne dit mod, din fantasi og din evne til at lade dig opsluge. Netop de evner er vigtige, når du skal arbejdet med monologer og dialoger, hvor teksterne og deres budskaber skal udfordres.


Du får en god portion sceneerfaring under dit ophold på højskolen, da en stor del af Oure Højskoles arbejde er bundet op på forskellige produktioner og forestillinger. Du kan desuden få masser af spændende inputs til dit skuespil under ekskursioner og via besøg fra professionelle folk fra skuespilmiljøet.Rammerne på Oure Højskole
Kropsbevidsthed, fysisk fremtoning og form er vigtigt. Her er Oure Højskole i særdeleshed stærke. De fysiske rammer på Skolerne i Oure gør det muligt at arbejde med din krop gennem teater, dans, fitness, yoga og styrketræning. Du får altså en unik mulighed for at få kvalificeret og professionel træning og en sund, velafbalanceret kost, der vil give dig mulighed for at tune din krop til at kunne portrættere stærkere og mere varierede udtryk.


Samarbejdet med underviserne
Sammen med dine undervisere sætter du personlige mål for, hvad du gerne vil have ud af dit højskoleophold. Underviserne står parat til at rådgive og vejlede dig samt give dig konstruktiv feedback på din udvikling. Du vil både komme til at arbejde med højskolens faste undervisere, men du vil også få nye inputs fra Oure Højskoles brede skare af gæstelærere. Det vigtigste er, at du udvikler dig mest muligt. 


Det er lyst til faget, der driver underviserne på Oure Højskole, og fælles for dem alle er et kæmpe engagement og en professionel baggrund.


På Oure Højskole bor og lever du sammen med højskolens andre kursister, der både tæller sportsfolk, dansere, musikere og selvfølgelig også andre skuespillere. Det er en stor styrke omgås mange forskellige mennesker, når man netop beskæftiger sig med skuespil. Det giver dig mulighed for at lære af og om andre kulturer og miljøer. Erfaringer og viden som du kan bruge i dit skuespil, så du bliver bedre i stand til at gengive detaljer, når du træder ind i en bestemt karakter. 


Du vil på Oure Højskole kunne vælge mellem spændende valgfag, der både byder på forskellige sportslige og fysiske fag, men du kan også vælge horisontudvidende kulturfag. Foruden valgfag vil du også følge andre højskolefag (husmøde, fællestime) samt arts-fag, som du kommer til at have sammen med elever fra musik og dans.


Du kan læse meget mere her.


For yderligere information kontakt viceforstander Thomas Bundgaard på  tb@oure.dk