Skiinstruktør - Oure

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark, København, Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding Ingen SU eller løn Højskolekurser 8 uger Ingen Oure Højskole
By Hele Danmark, København, Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Højskolekurser
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Oure Højskole
Skiinstruktør - Oure

Elsker du at stå på ski, og kunne du godt tænkte dig muligheden for at få job som skiinstruktør i eks. Norge, Østrig eller Canada? På Oure Højskole kan du uddanne dig til skiinstruktør på 24 uger, hvoraf 8 af dem er på ski i ét Frankrigs bedste skisportssteder, Alpe d’ Huez. Efterfølgende kan du gøre brug af Oure Skis internationale netværk og søge jobs rundt omkring i verden. Du kan også sagtens fokusere udelukkende på at blive en bedre skiløber uden at tage instruktøreksamenen. 


Opgrader dine evner som skiløber og få de helt rigtige redskaber til kunne undervise andre I, hvordan man står på ski. Skolerne i Oure har deres helt eget skihotel i de franske alper, nærmere betegnet i den populære turistby Alpe d’Huez. Hotellet ligger lige i centrum af byen ved det store kendte bjerg.


I løbet af den tid du er på skihotellet i Frankrig er følgende en del af undervisningen:


-         6 dage om ugen undervises der i friløb, skolesving, offpiste, pukkelpiste og slalomporte.


-         Der optages video af dine færdigheder, som gennemgås en gang om ugen, for at rette de fejl du begår


-         Der er et forløb med slalomporte og fysisk træning


-         Der afholdes oplæg om vedligeholdelse af udstyr, kultur, vejrforhold, med mere


-         Du kan tage Basic Ski Instructor eksamenerne 1 og 2.


Der er fokus på at give dig nogle unikke oplevelser, mens du udvikler dine egenfærdighed på ski og bliver en bedre skiløber. Du vil både blive holdundervist og få intensiv, individuel undervisning af nogle af Danmarks bedste skiinstruktører.


Kurset og uddannelsesforløbene foregår delvist på Oure Højskole, og i de franske alper. På højskolen bliver du klædt teoretisk og praktisk på til dit ophold i Alperne, hvor du vil blive indkvarteret på Skolerne i Oure eget skihotel i Alpe d'Huez sammen med højskolens øvrige ski- og snowboardkursister.  


Oure Højskoles inspirerende og ambitiøse faglige miljø kommer til at sætte spor i både dit skiløb og i dig som person. Højskolens mål er at uddanne dig til en reflekteret, myndig og ansvarlig skiinstruktør med en faglighed, som rækker udover selve skiløbet.


 Professionel Skiinstruktør


Tager du PSI-uddannelsen fra Oure har du rigtig gode muligheder for at få job i både Norge, Østrig og Canada, hvor Skolerne i Oure samarbejder med forskellige skiskoler.


Hvis du gerne vil tage den professionelle skiinstruktøruddannelse, så skal du afsætte et helt år, (45 uger) hvor du også kommer til at lave andet end at stå på ski i de måneder, hvor skisæsonen er på pause.


Det er blandt andet adventuresportsdiscipliner, som du kan bruge til at holde dig i form med. Du kan tage instruktørbeviser i mountainbike, havkajak og et 12 timers førstehjælpskursus.


Med PSI-uddannelsen kan du uddanne dig til instruktør på europæisk niveau. Uddannelsens formål er, at forberede dig til Den Danske Skiskoles/Dansk Skiforbunds eksaminer på BSI- og PSI-niveau og Eurotesten. (EU krav for frit at kunne arbejde som skiinstruktør i EU).


Uddannelsen er delt op i fire moduler:


Modul 1: Højskolekursus (inkl. 2 uger på ski)


Modul 2: Skikursus i Frankrig (uden for højskoleloven og inkl. lønnet arbejde)


Modul 3: Højskolekursus


Modul 4: PSI-eksamensuge (uden for højskoleloven)


Oure har et stærkt hold af undervisere, der bringer dit skiløb til næste niveau. De har selv mange års erfaring, og de har som mål at lære så meget fra sig som muligt, og derved gøre dig til så god en skiløber som muligt.


Ved siden af den skifaglige undervisning har du en række fag, som skal hjælpe dig til at blive en bedre skiløber og sportsmand i kraft af en bredere viden om både idræt og det samfund, der omgiver dig.


Du man læse meget mere her.


For yderligere information kontakt sportsleder Michael Schmidt Sørensen på mss@oure.dk.