Samfundsfag - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense, Aalborg SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Gymnasiel Aalborg Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Københavns Universitet
By København, Aarhus, Odense, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Syddansk Universitet Odense
Århus Universitet
Københavns Universitet
Samfundsfag

Samfundsfagsstudiet er opbygget af en bred vifte af fag såsom sociologi, økonomi, offentlig forvaltning og flere andre samfundsvidenskabelige discipliner.


Det er især de økonomiske, politiske og sociale aspekter der spiller en stor rolle i samfundsfag. Men det er ikke den hardcore udgave af de nævnte emner du kommer til at skulle studere. Du kommer til at skulle lære teorier og metoder så du kan begå dig i politiske debatter, men du skal ikke kende til de heftigste økonomiske teorier og modeller, men blot få et rimeligt indblik i dem til at forstå hvorfor verden, eller vores egen lille andedam, hænger sådan sammen som den gør.


Det gør dig i stand til at kunne analysere politiske situationer og beskrive dem for andre så de bedre kan forstå hvad der sker. Desuden kan du lave videnskabelige undersøgelser.


Nogle af de områder du kommer til at beskæftige dig med er:  • International politik i forbindelse med globalisering og regionalisering

  • Pædagogik

  • Samfundsfagsdidaktik

  • Politisk kommunikation og deltagelse


Kandidatuddannelsen i Samfundsfag kvalificerer dig til ansættelse inden for ungdomsuddannelserne, herunder hele gymnasieområdet. Efter den seneste gymnasiereform er samfundsfag blevet et obligatorisk fag, samt tilvalgsfag, hvilket øger mulighederne for job bagefter. Men du har også mulighed for at søge ansættelse i private eller offentlige organisationer, hvor undervisning ikke er det primære arbejdsområde.


Jobmuligheder

Underviser, forsker, ansat i kommunale- eller statslige institutioner.Specielle adgangskrav

Bestået bacheloruddannelse med samfundsfag som centralt fag.