Rytmisk gymnastik

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark Ingen SU eller løn Højskolekurser Ingen Gymnastik og Idrætshøjskolen Viborg
By Hele Danmark
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Højskolekurser
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Gymnastik og Idrætshøjskolen Viborg
Rytmisk gymnastik

Er det din passion at udtrykke dig gennem dans og bevægelse? Elsker du musik, kunst og dans, så tag dette kursus på Gymnastik og Idrætshøjskolen i Viborg.


Du lærer hvordan du skal bruge din krop til at udtrykke følelser og du bliver smidig, så du kan danse som ingen anden. Dans er meget mere end blot at bevæge sig. Det er hele sjælen der krænges ud. Om det er for et publikum eller det er for din egen skyld, det er lige meget. Det vigtigste er at du er til stede i det du gør.


Det handler heller ikke allermest om hvor god du bliver til at danse. Det er mere processen der er fokus på i uddannelsen. Hvis du har en god proces med god udvikling, vil du nemlig få grundlaget til at blive endnu stærkere og få en selvbevidsthed, som du kan bruge til at udvikle dig selv, både fysisk og psykisk.


Du kommer først og fremmest til at fordybe dig i teknik og bevægelse. Du kommer også på et hold der passer til dit niveau, så du behøver ikke frygte at alle andre er bedre end dig, eller at du kommer til at kede dig, hvis du er en dygtig danser i forvejen.


Der er mange forskellige øvelser, som du kommer til at gennemgå. Blandt andet sving og tyngde eller afsæt og drejninger hentet fra bestemte dansegenrer.


Du lærer at danse forskellige dansearter, både nogen af de klassiske som du måske kender, men også jazz, contemporary og moderne.


Hvis du føler mere for at bliver instruktør i dans, kan du også vælge at uddanne dig til det. Det kræver blot at du vælger uddannelsen som hovedfag. Her skal du så gennemføre et forløb, hvor du står for at undervise dine klassekammerater, som til sidst skal optræde for resten af skolen.Jobmuligheder

Instruktør i rytmisk gymnastik.