Retorik - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Gymnasiel Københavns Universitet
Århus Universitet
By København, Aarhus
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Århus Universitet
Retorik

Vælger du at læse til kandidat i Retorik, så vil din uddannelse tager 2 år og inkludere et speciale i slutningen af uddannelsen. Fokus er nu skiftet fra forelæsninger i auditorium og holdundervisning, til en mere selvstændig tilgang til emnet. Du kommer til at arbejde videnskabeligt med retorik og de mange teorier, der er knyttet til emnet. Her kan nævnes fag som stemmeføring, stemmebrug, tale- og skrivepædagogik og andre måder at udtrykke sig korrekt på. Det er især igennem relaterede studiejob at du kan afprøve dine teorier i praksis.


Hele formålet med uddannelsen er, at du udvikler dine evner og din sans for skrift og tale, så du bliver en veltalende, velartikulerende, velformulerende, spændende taler og skribent. Mange af disse fag som du tager på uddannelsen, bruges også på skuespillerskolen. Hvis man sætter det lidt på spidsen kan man sige at der ikke er den store forskel på at være skuespiller og så de jobs man kan få når man er uddannet i retorik. Eller sagt på en anden måde, så bliver skuespillere også uddannet i retorik på deres måde uden at gå alt for meget ned i teorierne.


Hvis du har en stor interesse for at udtrykke dig mundtligt eller skriftligt for at henvende dig til en større gruppe af mennesker, så lægger det også op til at de jobs du kan søge vil være i en branche, der er meget medierelateret.


Det er især i reklamebranchen, hvor den rette tekst og ordlyd spiller en væsentlig rolle i om reklamen bliver god eller ej. Det er også som TV vært eller som politiker. Mange af disse er ikke uddannet på forhånd i retorik, men tager kurser i løbet af deres karriere.


Sidst men ikke mindst er det et af de mest spændende og sjældne udbudte jobs som spindoktor, der kan være meget relevant at tage efter at have taget en uddannelse i retorik.


 


 


Jobmuligheder

Som nævnt kan du blive spindoktor, eller arbejde i reklamebranchen eller en anden medievirksomhed. Du kan også blive forfatter, foredragsholder eller underviser, eller du kan arbejde som redaktør på en avis eller et forlag.Relaterede studenterjobs

Du kan gøre rent på skuespillerskolen eller arbejde som tegnefilmsindtaler, hvor du kan øve dig i dine retoriske evner.