Radiografuddannelsen

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Erhvervsuddannelser 4 år Gymnasiel Professionshøjskolen Metropol
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Erhvervsuddannelser
Varighed 4 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Professionshøjskolen Metropol
Radiografuddannelsen

På radiografuddannelsen lærer du at se det, som ingen andre ser. For radiografer laver optagelser af kroppens indre, når den skal undersøges for sygdomme, eller der skal foretages en behandling. Optagelserne sker via røntgen, ultralyd, CT- eller MR-scannere og andet teknisk udstyr.Radiografer arbejder typisk på sygehuse, hvor de betjener billeddiagnostisk udstyr som røntgenapparatur og scannere. Kombinationen af avanceret teknik og patientkontakten er samtidig en kombination af de hårde og de bløde værdier. Derfor er radiografen i daglig kontakt med mennesker i alle aldre, og arbejdet kombinerer både det teknologiske og det menneskelige aspekt. Det er en forening af samspillet mellem patienter og teknologi, som gør uddannelsen til en meget anderledes uddannelse, som er forbeholdt de få der har interesse for begge områder. Det kræver nemlig både en stor del empati, da du skal kunne forholde dig til mennesker, som har måske uhelbredelige sygdomme, som kræft, der skal behandles, og samtidig kræver det et stort kendskab og en vis interesse i teknologien og hvordan den kan bruges i forhold til behandlingen af disse patienter. Men det er vigtigt at patienterne ikke bare bliver et nummer i rækken.


Som radiograf behersker du en stor viden om teknologi, som du bruger til at afdække sygdomme eller medvirke ved behandling. Din viden er dermed en vigtig brik i patientbehandlingen, og du samarbejder tæt med bl.a. læger og sygeplejersker.


Radiografuddannelsen er med helt fremme på IT-fronten. Så går du efter en højteknologisk uddannelse, som gør dig til en af de mest efterspurgte personer i sundhedssektoren, så er radiografuddannelsen det rigtige sted. Du få udstyr i hænderne for millioner af kroner. Udstyr der får en Ferrarimotor til at ligne børnelegetøj.


Uddannelsen tager 3½ år og består at lige dele teori og praktik, hvor du lærer at bruge udstyret. Så der er masser af tid med hands on. Du kommer blandt andet til at have med radioaktive sporstoffer at gøre, typisk på cancerpatienter. Det du lærer i teorien bliver hurtigt prøvet af i det virkelige liv. Når du så har fået prøvet dine evner af og trænger til nyt teoretisk input, ja så skal du meget passende tilbage i klassen og lære mere hos de dygtige undervisere og internationale gæstelærere.


Det kræver blot en stor nysgerrighed og en lille interesse i teknik at tage denne uddannelse, men vær forberedt på at lære meget på kort tid, da det er et meget intenst forløb, hvor du blandt andet lærer alt om anatomi på ret kort tid.


Jobmuligheder

Radiograf.