Portugisisk

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Portugisisk

Da Columbus opdagede Amerika var Portugal en af verdens stormagter. Det var portugiserne og spanierne der kæmpede om at erobre flest lande på de nye kontinenter vestpå.
Portugal fik æren af Brasilien og Spanien fik de fleste andre lande i Syd- og Mellemamerika. Også det afrikanske kontinent fik besøg af portugiserne, og i Angola og Mozambique taler de stadig portugisisk. Portugisisk er derfor stadig et af verdens 10 mest talte sprog.


Studiet i Portugisisk er et studie af selve sproget og samtidigt de lande, hvor Portugisisk tales som hovedsprog. Det portugisiske sprog har lighedstræk med spansk og du vil opleve at de to sprog har en del fælles ord og begreber.


Portugisisk tales i en hel del lande verdenen over, da sproget blev udbredt via den portugisiske kolonitid. Lande i Asien, Afrika og især Sydamerika har portugisisk som nationalsprog. På studiet lærer du at tale, læse og skrive Portugisisk og samtidigt studerer historiske, kulturelle, religiøse, politiske, økonomiske forhold i de portugisisktalende lande.


Især det religiøse aspekt har meget at sige i de portugisiske kolonilande, hvilket gør det meget relevant at tage et sidefag der enten har med religion/teologi eller samfund/kultur at gøre.


Hvis du vælger portugisisk for at blive bedre til at kommunikere på et andet sprog end de gængse fremmedsprog i Danmark har du store muligheder for at blive ansat i en virksomhed der har samarbejde med Portugal eller Brasilien.


Også inden for sportens verden er portugisisk stort, da mange af de bedste fodboldspillere er fra Brasilien.


Jobmuligheder

Underviser, tolk, oversætter, rejseguide, eksportmedarbejder, sprogkonsulent, markedsanalytiker, markedsføringsassistent.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Historie B eller Samfundsfag B eller Samtidshistorie B eller Idéhistorie B.Relaterede studenterjobs

Rejseleder eller turistguide på Azorerne eller oversætter for en virksomhed der handler med Portugal eller Brasilien.