Politik og Administration

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aalborg SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Aalborg Universitet
Københavns Universitet
By København, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Københavns Universitet
Politik og  Administration

Politik er som bekendt det muliges kunst, og for at være i stand til at opnå politiske resultater skal man være velbevandret i politiske omgangskredse og have styr på de politiske teoriers baggrund og sammenhænge. Ligesom Rom ikke blev bygget på én dag, så lærer du heller ikke håndværket politik på kort tid. Men med uddannelsen Politik & Administration kommer du et væsentlig skridt nærmere din drøm, hvad enten du stræber efter at blive politiker, politisk analytiker, embedsmand, diplomat eller generelt en aktør på den politiske scene.


Du bliver undervist i statistik, filosofi, samfundsøkonomi, forvaltningsret og politisk sociologi. I undervisningen lærer du grundigt at analysere samfundspolitiske sammenhænge og politiske mønstre. Du får brugbare værktøjer til at fortolke tidligere og især nuværende og aktuelle politiske emner om det er et kommende Folketingsvalg eller andre politiske processer. Studiet lover ikke at du automatisk bliver statsministerkandidat, men du får en utrolig spændende uddannelse med mange udfordrende jobmuligheder.


Uddannelsen kan godt minde meget om Statskundskab, men uddannelsen noget mere at byde på end den sædvanlige forelæsningsundervisningsform. Der er en del gruppearbejde, som kræver at man samarbejder, hvilket er en meget vigtig del i det politiske arbejde. Der er derfor meget vigtigt også at lære dette inden du kommer ud i det virkelige liv.


Det kan godt være at du tænker, at du har lavet så meget gruppearbejde i folkeskolen og gymnasiet at det ved du godt hvordan man håndterer. Men der er alligevel stor forskel på den slags gruppearbejde du har været vant til og så det, som foregår i det virkelige liv. Det kræver meget mere end du lige tror.


Derudover er der både mulighed for praktik og udlandsophold, som ikke er sædvanligt for universitetsuddannelser.


 Jobmuligheder

Du kan komme til at arbejde som embedsmand på Christiansborg eller måske på ambassaden. Du kan også arbejde for nødhjælpsorganisationer eller i kommunen.