Plan og Miljø, Civilingeniør

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aalborg SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Aalborg Universitet
Københavns Universitet
By København, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Københavns Universitet
Plan og Miljø, Civilingeniør

Der er mere fokus på miljø- og energirigtige løsninger, der er bæredygtige i storbyerne, end der nogensinde har været før. Og det stopper nok ikke foreløbig. Som byerne udvikler sig i takt med at befolkningen vokser og urbaniseringen intensiveres er der behov for planlægning af byerne, så de kan følge med udviklingen. Det gælder alt lige fra infrastruktur til kloaksystemer, fra udvidelse af veje til placering af uddannelser, boligbebyggelse og letbaner.


Du kan være med til at være den næste bygherre på et af disse projekter, hvis du gennemfører uddannelsen i By-, energi- og miljøplanlægning.


Uddannelsen er som skræddersyet til individer med store visioner og ideer til opførslen af fremtidens bygninger og infrastruktur. Du lærer at forholde dig til helt specifikke problemstillinger inden for energi, miljø og byudvikling i en national, regional og lokal sammenhæng. Du bliver undervist i samfundsvidenskab, økonomi, jura, teknologi og politik, som alle har en indflydelse på de store projekter du måske vil komme til at skulle stå for. Du bliver også undervist i energioptimering for at forbedre de miljømæssige vilkår. Der vil øjensynligt komme mange krav fra Miljøministeriet når du først er kommet i gang med et projekt i det virkelige liv. Og sidst men ikke mindst lærer du at bruge tekniske termer, redskaber og metoder til at beregne placeringer, opmålinger, m.m. Herunder kommer de matematiske fag dig til gode.


Udover alle de tunge fag som ovenstående lærer du også om hydrologi, klimatologi og økologi, som hjælper dig meget i forhold til hvor det er muligt at bygge.


Planlægger man fremtidens samfundsindretning, så planlægger man også hvordan vi bedst skaber de bedste fysiske rammer og levevilkår for befolkningen, samtidigt med at ressourceforbruget minimeres og miljøet ikke belastes.Jobmuligheder

Du kan blive bygherre, administrativ medarbejder på kommunen eller arbejde i Miljøministeriet.