Pilot - PPL(A)

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark, Aalborg Ingen SU eller løn Erhvervsuddannelser Ingen Learn to Fly
By Hele Danmark, Aalborg
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Erhvervsuddannelser
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Learn to Fly
Pilot - PPL(A)

Du har en drøm om at blive pilot. Du ved det koster spidsen af en jetjager at blive det, men det holder dig ikke tilbage for at søge ind. Nu har du sparet penge op og vil gerne have luft under vingerne. Så er det hos Learn to Fly du skal søge ind.

Hos Learn to Fly får du en uddannelse som pilot der er certificeret og godkendt af Trafikstyrelsen og som du kan bruge fra dag 1 når du er færdiguddannet.

Du lærer alt om luftfartsret, navigation og meteorologi, samt flyveprincipper, der alle har stor indflydelse på hvordan du bevæger dig rundt i luften. Du lærer også hvordan du planlægger dine ruter, hvordan de operationelle procedurer er og den helt grundlæggende og generelle viden om flyet.

Teorien for den private pilot licens, PPL(A), varer 20 timer og indeholder ovenstående. Du kan tage noget af det hjemme og noget af det på skolen. Derved kan du sagtens have et job ved siden af og fortsætte med at tjene penge til dine flyvetimer. Du kan altid tilkøbe flere timer med en instruktør hvis du føler det er nødvendigt, men de 20 teoritimer er den nødvendige pakke der er blevet bestemt af Trafikstyrelsen.

Den praktiske del af uddannelsen kræver minimum 45 timers skoleflyvning, hvorefter du skal til en Skilltest med en godkendt kontrollant fra skolen. Skilltesten koster 4.900 kr., som også dækker omkostningen for en kontrollant. Selve uddannelsen foregår i Aalborg Lufthavn.

Learn to Fly har også en procedure trainer, som du som elev gratis kan benytte. Den giver dig ingen ekstra timer du kan skrive i din logbog, men den træning du får er meget brugbar i forhold til at du lettere kommer igennem de dyre flyvetimer uden for mange fejl.

Tag kontakt til skolen og hør mere om uddannelsen her. Husk at sige du har set et opslag på Studenterguiden.

Når du har taget PPL(A) uddannelsen kan du fortsætte med at videreuddanne dig til Commercial Pilot Licence, CPL(A) eller Trafikflyver. Er du mere den eventyrlige type, så kan du også få et kursus med aerobatic flyvning, hvor du lærer at spinne, rulle og loope med flyet.

De fly der uddannes piloter til hos Learn to Fly er blandt andet Falcon7x, Phenom300, DHC-8 Q400, Cessna Caravan C208B og ATR42/72, hvor der også benyttes simulatorer i Dublin og Amsterdam. Som udgangspunkt er det dog Diamond DA40 og Diamond DA42 der flyves i.

Der afregnes efter Hoobs/tachometer i DA40 og efter bloktid i DA42.


Jobmuligheder

Med et PPL(A) kan du blive privatpilot. Du kan videreuddanne dig og blive commerciel pilot eller trafikflyver.