Personalejura

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København Ingen SU eller løn Erhvervskurser, Fagkurser, Supplerende adgangskurser Ingen Jurainstituttet
By København
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Erhvervskurser, Fagkurser, Supplerende adgangskurser
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Jurainstituttet
Personalejura

Er du ansat i HR afdelingen i en virksomhed eller har du planer om at begive dig ind på dette område i fremtiden? Der er mange ting du skal være opmærksom på, som du ikke nødvendigvis lærer på din nuværende eller tidligere uddannelse.

På dette kursus, i Personalejura, får du indsigt i de vigtigste juridiske regler der findes på området. På den måde undgår du at komme i uheldige situationer når du ansætter eller afskediger personale. Der findes rigtig mange virksomheder, der ikke har sat sig ind i den gældende lovgivning på området og som efterfølgende kommer til at træffe beslutninger der kan have store økonomiske konsekvenser for firmaet i form af kompensation eller bødeforlæg, hvis en person er blevet uretmæssigt fyret. Det samme er gældende for situationer, hvor ansættelseskontrakten ikke er korrekt udarbejdet.

Der er ikke noget så træls for en virksomhed, som at få ørerne i maskinen på grund af en fodfejl, der kunne være forhindret, hvis bare man havde haft de rette kompetencer til at løse opgaven. Hvis du allerede er ansat i et firma, hvor chancen for en fodfejl er større end gennemsnittet, bør du nok foreslå ledelsen at deltage på dette kursus, da du vil komme tilbage med tilstrækkelige kompetencer til at kunne hindre disse personale fodfejl.

Du bliver undervist af de bedste og dygtigste jurister på Jurainstituttet. De nyeste ændringer i gældende lovgivning bliver altid taget med i undervisningen, så du vil være helt opdateret på det nyeste indenfor faget. Der er fokus på ansættelsesaftaler og funktionærloven, samt ferieloven. Du får en grundig gennemgang af reglerne vedrørende sygdom, barselsorlov og andre orlovsmuligheder.

I forhold til ansættelsesforholdet lærer du alt omkring opsigelsesvarsler, hvilke opsigelser der er korrekt udførte og hvilke der ikke tæller, samt hvilke forhold der er gældende for medarbejdere der er særligt beskyttet, samt diskriminationsreglerne. Sidst men ikke mindst for du indblik i reglerne omkring bortvisning.

Når du kender til lovgivningen vil du altid stå stærkest i en personalesag, så længe du har handlet efter lovgivningen. Du vil kende til alle de små finurligheder der kan være og du undgår at lave fejl.

Kurset er for alle der har gavn af og ønsker at blive styrket i deres kompetencer, som personaleleder eller HR ansvarlig. Hvis du arbejder i en A-kasse har det også meget at sige at du kan hjælpe dine medlemmer videre med den bedst mulige information og sparring.

Det kan også være et ganske givende kursus for dig, som ansat, for at lære lovgivningen at kende, så du ikke står med håret i postkassen ved en eventuel uretmæssig fyring.
Er det noget der tiltaler dig, så tilmeld dig kurset her.Jobmuligheder

HR, Personaleansvarlig

Få mere information

Indtast dit navn samt e-mail eller telefonnummer, så kontakter Jurainstituttet dig med mere information om hvordan du bliver Personalejura